Odp: Kalendarz OlympusClub 2013
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Nie są na razie dostępne. Planuje ukrycie autorów w głosowaniu. Zobaczymy jeszcze czy w ankiecie w wątkach czy może standardowo w galeriach konkursowych (już wiem jak "zepsuć" na jakiś czas photoposta :) ).
Myslisz,ze ktos kto ocenil pozytywnie w galerii we watku pamieta tylko obraz.Mysle,ze autora ciezko Ci bedzie wykreslic.
Boje sie tylko,ze kaledarz moze stracic swoj styl,i nie chodzi mi o oprawe graficzna tylko styl obrazow do niej dodany.Chociaz takie "nie przypial nie przylatal"moze sie sprawdzic w finale.
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
słyszałem że temat kalendarza Cię już nie interesuje
W rzeczy samej, ale ciekawosc jak do tematu podeszli inni mnie zafrapowala :)
pozdro
---------- Post dodany o 12:24 ---------- Poprzedni post był o 12:23 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
daj spokój , dobrze idzie.... Zobacz lepiej jak Cię pochwaliłem w twoim wątku...:grin:
Patrzac przez pryzmat userow to tak w sumie srednio idzie.
Za pochwale dziekuje, i postaram sie nie zawiesc tez nastepnym razem jak poleze na lake;)
pozdro
[QUOTE=Mirek54;839163]Myslisz,ze ktos kto ocenil pozytywnie w galerii we watku pamieta tylko obraz.Mysle,ze autora ciezko Ci bedzie wykreslic.
Na to nie mam wpływu. Ale było sporo głosów by go ukryć w każdym innym głosowaniu. Będzie się można przekonać czy faktycznie jest to potrzebne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Boje sie tylko,ze kaledarz moze stracic swoj styl,i nie chodzi mi o oprawe graficzna tylko styl obrazow do niej dodany.Chociaz takie "nie przypial nie przylatal"moze sie sprawdzic w finale.
Sam jestem ciekaw efektu. Mam już rozwiązanie do przedyskutowania jak skończymy tą edycje kalendarza.
---------- Post dodany o 13:58 ---------- Poprzedni post był o 13:57 ----------
Swoją drogą krytyka też jest potrzebna.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Na to nie mam wpływu. Ale było sporo głosów by go ukryć w każdym innym głosowaniu. Będzie się można przekonać czy faktycznie jest to potrzebne.
Exify bedziesz tez usuwal?
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Exify bedziesz tez usuwal?
Chcesz wpisać swój copyright w EXIF ;)?
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Kiedyś tam coś wpisałem z poziomu aparatu - mam wykreślić jak będę wstawiał swoją fotkę?
I jeszcze jedno - będę szykował jedno zdjęcie, w jedynej kategorii, dlaczego nie ma opcji pokazania , dwóch lub trzech prac na kategorię, i potem dobrania z przedłożonych prac, ich grupy o w miarę jednolitym charakterze?
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Ja mam juz dawno :)
pozdro
Drogi @Muminku dziekuje bardzo za minusa. Spiesze tez poinformowac o tym co wnosil moj post do watku.
Moze w tym calym ekscytujacym oczekiwaniu na final sprawy kalendarzowej zatarlo sie jedno z zalozen.
Mianowicie chodzilo o glosowanie na zdjecie,a nie jak to bywa na autora.
Wpisanie w exifie danych ewidentnie wskazuje na furtke i mozliwosc nieczystej gry, takze zapytanie o exifa jest jak najbardziej na miejscu.
Nadal twierdzisz, ze to nic nie wnioslo do watku?
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Drogi @Muminku dziekuje bardzo za minusa. Spiesze tez poinformowac o tym co wnosil moj post do watku.
Moze w tym calym ekscytujacym oczekiwaniu na final sprawy kalendarzowej zatarlo sie jedno z zalozen.
Mianowicie chodzilo o glosowanie na zdjecie,a nie jak to bywa na autora.
Wpisanie w exifie danych ewidentnie wskazuje na furtke i mozliwosc nieczystej gry, takze zapytanie o exifa jest jak najbardziej na miejscu.
Nadal twierdzisz, ze to nic nie wnioslo do watku?
pozdro
Myślę, że problem urósł jedynie w Twoim poście. Często zdarza mi się przeglądać EXIF-y, zwłaszcza przy przenoszeniu do Galerii Publicznej. Z trudem przypominam sobie znacznik "copyright by" w EXIF-ach przeglądanych zdjęć. W tej chwili nawet nie przypomnę sobie gdzie widziałem go ostatnio (może oprócz niektórych moich zdjęć). Nie wydaje mi się by był to aż tak istotny problem. Chyba, że w tej chwili wszyscy dodający zdjęcia zaczną wpisywać ten znacznik ;).
Przy okazji punkty reputacji to prywatny przekaz dla autora. Chyba więcej nie trzeba dodawać.
Uwazasz, ze jak cos wystepuje sporadycznie to nie ma problemu?
Teraz juz nie rozumiem nic, ustalane sa jakies reguly, po to by potem wybiorczo je honorowac.
Sporadycznie byl robiony bekap i co sie stalo?
p.s. Jesli chodzi o repa to byl anonimowy, se pozwolilem sprawdzic i sprostowalem by kolejny nie wpadl na taki genialny pomysl honorowania wyjasnien niejasnosci.
pozdro