Żeby tak jeszcze dołączali osłonę przeciw słoneczną i futerał.
Osłona nie musi być fikuśna i metalowa, wystarczy mi taka z tworzywa, albo z włókna szklanego :wink:
Wersja do druku
Żeby tak jeszcze dołączali osłonę przeciw słoneczną i futerał.
Osłona nie musi być fikuśna i metalowa, wystarczy mi taka z tworzywa, albo z włókna szklanego :wink:
FYI: test na SLR Gear http://www.slrgear.com/reviews/showp...ct/1521/cat/14 - nie trzeba nic klikać, miniaturki index blur i reszty parametrów mówią same za siebie - 1.8 kąsa tablice testowe. Jak jest w realu? Zobaczymy później :(
Czy ktoś słyszał/widział jakieś ploty o czarnej wersji 75-tki? Srebrna nijak nie chce mi się skomponować z czarnym OM
W przypadku tego szkła kolor nie będzie odgrywał znaczącej roli. Nie wiem czy ja dobrze widzę, ale do f/11_!!!_ to szkło dosłownie zabija, na f/16 jest bardzo dobre a na f/22 już tylko ostre :shock:
Co ciekawe tyle jest blekotania na 75/1.8 przez "obserwujących" rozwój mikro a tymczasem:
C85/1.8; apsc
N85/1.8G; apsc
i zasmażka
45/1.8
ZD150/2
75/1.8
Błagam... Nie podważam pozostałych wyników, ale zestawienie ich z wynikami z archaicznej puszki z dużo niższą ilością pikseli i zdecydowanie za mocnym filtrem AA trąci manipulacją.Cytat:
Canon 85mm f/1.8 USM on EOS-20D
Nie traktujcie kolejnych szkiel jak kolejnych zon,dziewczyn.Kazdy ,kazda w swoim czasie ma swoje wady i zalety.
Mocne. Ja ostatnio w markecie słyszałem:
- tato a iść?
- ja idu
...
Wady 75/1.8?
Na pewno CA, co widać, jednak jest o tyle dla mnie nie istotne, że mam ORF i LR4 (zazwyczaj jeden klik).
Pierwsze wrażenia niektórych testerów mówiły o "wolniejszym" AF - osobiście mam to gdzieś bo GF1 plus 20/1.7 jest wystarczające szybkie i... najwolniejsze w całym systemie zarazem. Więcej wad nie widzę, za wszystkie inne szybciutko zapłacę.
/edit
FYI: jeszcze w tym tygodniu Robin Wong na swoim blogu zamieści pierwsze fotki ze srebrnego telaska, tymczasem trochę sztuki...
... dla sztuki :)
niech ktoś mi podpowie, gdzie kupię go najszybciej?
FYI: trochę "streeta" w wykonaniu Robina Wonga http://robinwong.blogspot.com/2012/0...ew-street.html
dobas: wycięcie tagu <br>