Odp: Jaki monitor do obróbki zdjęć
Cytat:
Zamieszczone przez
wyszomir
Jestem natomiast zaskoczony tym, że w normalnie oświetlonym pokoju pracujesz z monitorem ustawionym na zaledwie 70cd/m2. Ja swoje mam ustawione na 140cd/m2 i nie odczuwam jakiegoś dawania po oczach. Na laptopie (Thinkpad T60 ze św jak na laptopa, ips-owym ekranem) mam już trochę zużyte podświetlanie i nie jestem w stanie uzyskać więcej niż niecałe 80cd/m2 - jest to dla mnie zdecydowanie za ciemno.
De gustibus non est disputandum :)
Cytat:
Zamieszczone przez
wyszomir
Dążenie do ideału wiąże się zazwyczaj z ogromnymi kosztami - rozsądnym wyjściem jest postawienie sobie pewnego progu i po osiągnięciu go stwierdzenie, ze cel został osiągnięty i jest już wystarczająco dobrze. Ustalenie tego progu jest kwestią indywidualnych potrzeb - jest np. całkiem prawdopodobne, ze dla Ciebie leży on nizej niż dla Maver1ck-a - i wcale nie twierdzę, że jest to złe.
Ja dodam jedno. W charakterze ciekawostki.
Używam tapet wielomonitorowych co powoduje, że jakakolwiek niespójność w wyświetlaniu obrazu między monitorami widać od razu. :)
M.
Odp: Jaki monitor do obróbki zdjęć
Jak w waszych rankingach wypada Philips 220EW. Warto sobie tym głowę zawracać? Głównie do obróbki zdjęć do druku na Epsonie.