Mam pytanie
EX-25+ZD70-300
Jak taki zestaw będzie się sprawdzał?
Wersja do druku
Mam pytanie
EX-25+ZD70-300
Jak taki zestaw będzie się sprawdzał?
Witam !
Niedawno robilem portrety szklem ZD 70-300 i co zauwazylem.
E-620 stabilizuje tak do 2x i dla ogniskowej 300mm
przy czasie (przy wlaczonej stabilizacji) 1/200 s mialem
jednek nieco mniej ostro
, przy 1/250s roznie, natomiast przy 1/320 s i f8 bylo super...
Załącznik 32774 Załącznik 32775
Pozdrawiam
Witam Wszystkich
Przebrnąłem przez wszystkie posty i opinie...Teraz pozostaje tylko iść i kupić TO szkiełko:lol:
Jestem nowy ale dziękuję za wszystkie pomocne opinie i wypowiedzi:)
Pozdrawiam Przemas:esystem:
To i ja dorzucę trochę próbek z 70-300, niektóre z przypadku, niektóre mierzone. Za tę cenę jak dla mnie w zupełności wystarczy a przy okazji człowiek nauczy się cierpliwości :)
tomekskura, na koniach widać fajny fronfokus tak jak u mnie. Większy na 70 i minimalny na 300. Na ziemi dobrze to widać. Pomyśl jakie konie byłyby ostre jakby się załapały w głębię...
Patrząc na zdjęcie Księżyca widać, że z ZD 70-300 da się wyciągnąć więcej- w tej fazie powinno być widoczne więcej szczegółów dziobatej gęby Łysego :). Albo problemy z ostrością , albo poruszony kadr.
Moim zdaniem słaby jest AF w puszkach. Dziś trochę dłużej pomęczyłem mojego Olka w trybie ręcznego ostrzenia bez pstrykania i co? Okazuje się że pucha ostrzy "prawie" idealnie, prawie..., bo mimo ciemnego wizjera udawało mi się dokładniej "doostrzyć" w punkt poprzez delikatne przekręcenie pierścienia AF na 300-tu mm. A więc zaczęło mnie nurtować pytanie jak by wyglądała sprawa ręcznego ostrzenia na matówce z klinem i jaka jest statystyczna skuteczność AF
Dodam od siebie cropy zdjęć, zrobione na szybka z ręki, zaraz po nabyciu obiektywu
bardzom za ten test wdzięczna , no i za to, że mogłam pobuszować wśród użytkowników :) tego szkła i już wiem że kupię :)
nie wiem jak ono z moim body, ale w sumie zwykle ostrzę ręcznie więc powinnam dać radę :)