Kolejne portrety...
Dziekuję wszystkim za komentarze w galerii :grin:
Wersja do druku
Wanilia, wspięłaś się właśnie na wyższy stopień wtajemniczenia :) Gratulacje.
dołaczam się również do gratulacji, Twoje poszukiwania właśnie zostały nagrodzone, piękne zdjęcia
Pięknie Wam dziękuję, staram się jak mogę :)
Lada moment podrzucę więcej .Nie nadążam z obróbką- jestem mało wydajna:wink:.
Pozdrawiam serdecznie :grin:
Chmm...
Jak już kiedyś pisałem, nie znam się na portrecie. Nie będę się więc wymądrzał na temat modelek, ich włosów, cery, makijażu i innych "cech kobiecości"- nie podobają mi się :-P
Jednakże, w/g mojego rozumienia portretu, nie to jest ważne w portrecie. Portret powinien pokazywać prawdę czasem, ją upiększać tak, aby portretowana osoba nie musiała się wstydzić :wink:. Może jestem staroświecki i nie rozumiem dzisiejszych kanonów kobiecej urody ale w moim rozumieniu nie powinno się w portrecie podkreślać pewnych niekorzystnych cech urody. Inaczej staje się to studium postaci.
Dla mnie, te zdjęcia, wyglądają jak klatki, wycięte z jakiegoś filmu. Pewnie film o czymś mówi (pozy, spojrzenia), pojedyncza klatka już nie. W każdym razie ja tego nie czuję ale jak wspomniałem na wstępie- nie znam się.
Mam cichą nadzieję, że te warsztaty, to tylko sposób doskonalenia Twoich studyjnych portretów :grin:
Bardzo fajne te dwa ostatnie, szczególnie zwłaszcza modelinki charakterystyczne i fotogeniczne :-)
Zabrałabyś może jedną na PhotoDay do fabryki dynamitu DAG za tydzień?
Dawno mnie nie było , miło widzieć , że starzy znajomi nie stoją w miejscu .
Fajnie, że jesteś :grin: