o majn got: ....................mamusiu, już nigdy nie oglądnę się za brunetką w mini
Wersja do druku
K..wa, jak ja Ci tego Rynku zazdroszczę!
Może ktoś napisac, dlaczego 845 jest dobre? Konkretnie, parę argumentów za?
Chcę świadomie odbierać fotki i potrzebuję jakiegoś wsparcia.
Pzdr, TJ
Dlaczego? pomimo chaosu jaki tam panuje - odbiór przekazu jest czytelny i ciekawie podany ..;)
Jest czyste, niezaśmiecone. W przenośni, oczywiście, chociaż przecież tam ulice faktycznie spłukał deszcz. Podobają mi się kapiące liśćmi drzewa, nie wiem, czemu kojarzą mi się z dżunglą, a to przecież tylko to, jak obiektyw rysuje nieostrości - podoba mi się ten sposób :-) Gdyby nie było na filmie i nie było obrabiane - byłoby idealne. Ale ja walnięty na tym punkcie jestem, już to mówiłem.
Jak sobie na to patrzę, to trochę jak pocztówka wygląda :-)
Co jest wyznacznikiem tego, że zdjęcie jest dobre? Poprawność naświetlenie, brak przepałów, kompozycja, równowaga, ładne kolory. Wiem jednak, że czasami zdjęcie zupełnie poprawne pod względem technicznym nie jest dobre, bo brak mu CZEGOŚ. I na odwrót - nieraz coś nam się po prostu podoba mimo przepałów i np. poucinanych kończyn ;)
We wspomnianym przez Tadeusza zdjęciu podoba mi się jego deszczowość. Czy to wystarczy aby nazwać zdjecie DOBRYM? Nie wiem. Mnie się ono po prostu podoba.