Modraszka super, na ostatnim wygląda jakby przywaliła w ścianę ;) aż pióra poleciały..
Wersja do druku
Modraszka super, na ostatnim wygląda jakby przywaliła w ścianę ;) aż pióra poleciały..
Udało mi sie złapać rzadko widzianą Pleszkę. Zdjęcie takie sobie ale jako ciekawiostkę zamieszczam.
Załącznik 191223
Nurogęsiowa rodzinka 500+ :mrgreen:
Załącznik 191424
Tego chyba tu nie wrzucałem ;-) jeszcze ;-)
Dzisiaj już ostatnia relacja z życia naszych Modraszek.
Ostatnia, bo nadszedł czas pożegnania i usamodzielnienia się maluchów. Mieliśmy z żoną niebywałe szczęście (a może to był ich taki przyjacielski plan?), że mogliśmy obserwować opuszczenie przez nie rodzinnego gniazda. Duże przeżycie i emocje. Ile radości mogą sprawić tacy mali skrzydlaci przyjaciele.
Zaczęło sie jak zwykle od porannego pracowitego karmienia. Ale było inne, bo co rusz pokazywała się w otworze domku jakaś główka żółtodzioba. Rodzice nie wchodzili do domku. Potem coraz odważniej maluchy zaczęły wychylać się z otworu. Aż zaczęło się. Pięcioro maluszków po kolei zaczęło wyfruwać. Oczywiście nieporadnie i gdzie popadnie. Na parapet, gzyms domu, krzesło ogrodowe, krzewy. Cały czas pod baczną kontrolą rodziców (i naszą). Dwa maluchy jeszcze są w naszym ogrodzie, pochowane w cyprysie i orzechu. Co jakiś czas rodzice przylatują na kontrolę. Po raz 5-ty przeżywamy tą radość. Mamy obietnicę powrotu pary za rok. Oczywiście skwapliwie uwiecznialiśmy tą celebrę na zdjęciach, które załączam. (przepraszam za przydługie nudzenie, ale co tam.)
Świetna relacja.
Kolejna rodzinka 500+
Załącznik 191460
DżejPi - wspaniała relacja. Brawo
Rewelacyjna fota!
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
dzięcielina ;)
Załącznik 191475
uwaga zagadka - znajdź ptaszka? :wink:
(podpowiedź na dole w miniaturce)
Załącznik 191485
w tym roku na działce sikora uwiła sobie gniazdo w... czaszce krowy... myślałem że przylatuje często na brzozy bo dużo gąsienic ale jak podszedłem bliżej to usłyszałem całe przedszkole i już wiedziałem o co chodzi :grin:
Załącznik 191486
pzdr
Hołek