Zamiast narzekać dokup NEC-a za 3,5 stówy, skalibruj i będzie jak należy, a może nawet mniej, bo nie musisz szukać 21-calowego, 19-stka też wystarczy. Byle na IPS.
Wersja do druku
Oj Andrzeju, Andrzeju, co ja mam Tobie odpisać....ale może to....
Jakby kobieta chodziła do góry nogami, to by była skarbonką.
A ja... jak byłbym bogaty jubu dubi du:grin:
Tylko błagam bez urazy:grin:
Mam dzisiaj dzień konia po komisji w Zusie więc wybaczcie.
Do małego detalu dorzucę Wam "prawie" całość.
Nie jest to moja ostateczna wersja, ale zobaczyć warto. Wkrótce pokażę Wam znacznie lepszą.
2. Matka i jej anioły.
Załącznik 145188
CDN
One przez pączkowanie się mnożą. :shock:
Dziś Wam pokażę historyczny kościół ś. Jerzego w Łodzi. Najpierw była tam stajnia koni, potem zrobiono z tego przepiękną cerkiew. Ale w 1923 roku zdjęto efektowną kopułę i po przebudowie powstał kościół garnizonowy. Pieknie to wygląda, choć trudne do sfocenia, bo ciasno z każdej strony. Ale zebrałem inwencję i zrobiłem tak......
1. Stajnia, cerkiew, kościół św. Jerzego czyli cała historia.
Załącznik 145341
To cudo stoi w niepozornej uliczce, ok. 500 m. za Manufakturą naprzeciw Starego cmentarza.(jakby kto chciał....:grin:)
2. Kościół i papież.
Załącznik 145342
Ta fotka to kadr zrobiony prawie na wprost. Prawie bo za plecami miałem zamkniętą bramę. zaciekawił mnie pomnik papieża przy kościele i.......cień jego ręki na murze. Całe zdjęcie można zrobić tylko z ulicy, ale mur zasłoni sporo kościoła. Więc mam co mam.:grin:
A wracając do pomnika z...aniołami, zamierzam zrobić fotę przy nieco innej scenerii. Słońce pięknie w oczy świeciło i musiałem trochę się chować. Ale juz niedługo....
CDN:grin:
Witam po krótkiej przerwie.
Jak już się wydało że jestem podopiecznym aniołów i mam E-5 to zacząłem się bawić tą "starą" zabawka.
Dla mnie wcale ona taka stara nie jest, a zaćność moich ostatnich fotek tylko to potwierdza, resztę pominę.1
1. Śpiące persony historii.
Załącznik 145811
2. Lofty od Scheiblera.
Załącznik 145813Fotki robiłem z 14-54, świetnie to razem działa.
CDN:grin: