Ja jeszcze o tej pani... Pyszna. Ech, to sterane spojrzenie mówi wszystko o sytuacji kobiet w Tajlandii:mrgreen:
Wersja do druku
Ja jeszcze o tej pani... Pyszna. Ech, to sterane spojrzenie mówi wszystko o sytuacji kobiet w Tajlandii:mrgreen:
Rafrog zgadłeś :grin:
Durian to owoc który śmierdzi na kilometr. Na rynku z daleka czuć , że są gdzieś w pobliżu.
W zasadzie to prawie symbol Tajlandii, na plakatach go wszędzie pełno.
Smród jest nie do opisania. Większość mówi że jak stary zepsuty ser plus skarpety teściowej :wink:
Dla mnie śmierdział jak zapach z otwartego konteneru na śmieci....
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Wewnątrz są żółte półksiężyce. Ponieważ owoc jest kolczasty, wielu sprzedawców obiera owoc a półksiężyce foliuje na tackach.
Nasz przewodniczka Tajka powiedziała, że mąż Polak- zabrania jej go jeść w domu. Twierdziła też, że kika dni się potem nim pachnie (czytaj: śmierdzi) :wink:
Nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała. Jedyne ryzyko było takie, ze mąż sie obrazi i nie przytuli przez kilka dni... grałam więc va banque :wink::mrgreen::lol:
Smród był odrzucający ale kiedy się o nim zapomniało (próbowało przynajmniej) to owoc był bardzo słodki, miękki, trochę jak budyń waniliowy ale o konsystencji banana.
A teraz bijcie brawo ...:wink::cool:
:lol::lol::lol:
(p.s. mąż sie nie pogniewał :-P)
One nie są takie złe, o ile po nich nie wypijesz słodkiego alkoholu a zwłaszcza likieru. Jeżeli to zrobisz to gazy będą nieziemskie i będą uchodziły każdym możliwym sposobem :D
Sam jadłem ale nic po tym nie piłem :)
Owoc sam w sobie jest ok ale trochę zdradliwy :)
Może i śmierdzące - nie było mi dane wąchać :D (wierzę Wam na słowo)
ale owoc wygląda super - do fotografowania - miodzio :)
no i gratuluję postawienia wszystkiego na jedną kartę :P
i spróbowania :)
czekam na więcej zdjęć bo jak mówię ta egzotyka przyciąga :) - przynajmniej mnie :)
Dziś jeszcze nie usiadłam do pracy ale coś wyskrobię :grin:
Bardzo ładne reportaże jak zwykle, fajnie z Tobą podróżować wirtualnie, bo ja od dwóch lat nawet naszego morza nie widziałem :???:
pzdr
Rewelacyjne!!! nic więcej nie można napisać :mrgreen: piękny wątek :wink: