Kasprzyk , nie narzekaj:)
my się tu doświadczenem wymieniamy :grin:
Wersja do druku
Kasprzyk , nie narzekaj:)
my się tu doświadczenem wymieniamy :grin:
Prawdę mówiąc, mi najbardziej pasuje oryginal Wanili :roll: oraz 1 fotka Dziadka. U Mirka nasłonecznienie przed wierzbami jest zupełnie inne niż z tyłu i to mi nie pasuje. 1 fotka Dziadka jest bardziej kontrastowa niż oryginal, a tego ewentualnie mi w oryginale brakuje :-).
Wymiana doświadczeń to teraz nazywa się "zabawa suwaczkami" ;) czasy się zmieniają :)
A może powiedzmy to sobie szczerze.... zdjęcie jest po prostu nieudane :grin:
i nawet suwaczki nic nie dadzą :twisted:
Żart.
Tropiki super, Antarktyda jeszcze lepsza.
Czekam jeszcze na kolejne karaibskie zdjęcia z ulic, z ludźmi.
acha, na wszystkich obrobionych fotkach pozimowa trawa wygląda jak wiosenna kapusta / czy też sałata. To też mi nie pasi.
To może tak :?:
Im bliżej oryginału, tym lepiej to wygląda.
A pieseczki - cudo!
well done Lekar. Ja bym podziałał bardziej kontrastem, ale wtedy na pewno wytnięto by mi, że prawy dolny za ciemny :-).
A któż chciałby Cię na kolana rzucić?
Te nasze propozycje to okazja do ćwiczeń, podpowiedzi, własnych prób i kontroli własnych możliwości.
Nie są one skierowane w żadnym wypadku przeciwko Tobie.
Fajnie, że Twoje się Tobie lepiej podobają, tak też ma być.
To Tobie mają sprawiać radość i satysfakcję a nie nam.
Umiejętność obrony swojego punktu widzenia jest bardzo przydatną cechą.
Nasze krytyczne uwagi są już raczej dzieleniem się z przyjaciółmi tematem i są przynajmniej w moim przypadku dowodem sympatii i podziwu na jakie tu uczciwie zapracowałaś.
Jasiu ja wcale nie odbieram waszych ocen przeciwko mnie.:) Cieszę się , ze możemy tak sobie podywagować i że Wam się chce. Bardzo mnie to cieszy!
Po prostu w tym wypadku- moje podoba mi się bardziej. Lubię troszkę przerysowane zdjęcia. Najchętniel widziałabym kompilację mojego zdjecia z poprawką i Lekara. A właściwie gdyby tak do zdjęcia Lekara dodać to co u mnie zadziało się z pomarańczami.
Fajnie task podyskutować, bardzo Wam jeszcze raz dziękuję :grin:!
A ja się dalej upieram przy swoim, że pierwsza wersja jest naj :) Co z tego, że za dużo niebieskiego? Lubię niebieski :)
PS. Będzie więcej zdjęć szczeniaczków? ;)
grunt to kobieca solidarność :grin::wink: dziękuję
wrzucam do galerii w pośpiechu chyba moje ulubione zdjęcie z ostatniego wyjazdu. W pośpiechu bo przytulanie, głaskanie, sprzatanie u szczeniaczków zajmuje dużo czasu a przede wszystkim pochłania całą moją uwagę. Jejku, jak one wspaniale pachną!
Zdjęcia będą, ale jak otworzą ślepka. Teraz nie mam serca ich dręczyć.
Serdecznie pozdrawiam :grin:
Szaro smutno za oknem, człowiek zastanawia się co by zrobić żeby oczy złapały trochę słońca, plaży, niebieskiego. Zagląda na watek. A tu plażowo, niebiesko, słonecznie i ślicznie. Przytulanie, głaskanie , i te wszystkie inne tez mi się podobają. :)
Czekam z niecierpliwością na foty szczeniaków.
Zapach szczeniaków i miękkość brzuszków, to najcudowniejsze chwile szczeniactwa tych stworów. Uwielbiam to. Fotkę oceniłem w galerii.
Wrzucam dwie fotki moich podopiecznych.
Światło było dziś marne, ale się zawzięłam.
Moje słodkie pyszczki opite mlekiem mamy.
Mają fantastyczne, krępe łapy, widać , że będzie z nich duży pies.
Witam. Jeśli chodzi o wierzby to może coś takiego?
Tropiki i szczeniaczki super :)
fajnie psiaki :grin:
Wanilia - przejrzałem cały Twój wątek i żałuję, że to już koniec (tzn. jak na razie). Wspaniale się z Tobą zwiedzało te egzotyczne zakątki naszej planety.
Przyznam się szczerze, że na początku pomyślałem sobie że mając 5D w rękach i egzotyczne lądy przed sobą wystarczy tylko naciskać spust aparatu. Jednak z każdym kolejnym zdjęciem przekonywałem się, że masz ten dar - potrafisz wyłowić ciekawe szczegóły, dobrze skadrować i jeszcze ułożyć z tego ciekawą opowieść. Do tego pokazałaś, że w innych tematach też sobie dobrze radzisz. Nawet w PS robisz szybkie postępy ale ja akurat wolę zdjęcia jak najmniej PSute.
Za oknem znowu śnieg pada więc poszukaj w szufladzie jeszcze kilku ciepłych fotek ;)
Witam wszystkich od niedawana zaglądających do mojego wątku.
Bo, andre77 Mustafa , misiek z, lekar, zapraszam częściej :grin:
Mustafa dziękuję za pochlebstwa. Pracuję nas sobą, mam nadzieję , ze jeszcze dużo się tu nauczę.:)
Serdecznie pozdrawiam "starych znajomych":grin:
W tej chwili wrzucam zdjęcia z warsztatów foto., mam nadzieję, że niebawem wrzucę coś z portretów do oceny.
p.s. pieski otwierają oczka :grin:
Witaj, Wanilia - zaglądam z przyjemnością na twój wątek i czekam na nowe fotki :) .
Sprzed 3 godzin....
bez plastiku ( jeszcze się nie bawiłam :grin::wink:)
To może niech tak zostanie.
tutaj w plastyk nie trzeba wchodzić ;)
Ale o uwagi kolegów/ koleżanki proszę :)
Bardzo się cieszę :grin:
następne- podoba mi się światło
Moim skromnym zdaniem drugi portret lepszy, taki klasyczny i światło też ciekawsze.
Moim skromnym zdaniem pierwszy portret lepszy ale nie wiem dlaczego. ;)
Moim skromnym zdaniem drugi portret lepszy :) modelka wyszła na nim MZ korzystniej :grin:
Już nie wiem który raz porównuję ostatnie zdjęcie z przedostatnim i moje skromne zdanie jest takie, że nie umiem pomiędzy nimi wyłonić lepszego.
Kadrowo bardziej pasuje mi dwójka, też uważam, że na nim modelka ładniej wyszła, ale kolory lepsiejsze na jedynce.
Tak patrzę i patrzę i chyba jednak to drugie...:)
w moim odczuciu pewne jest jedno - pierwsze jest ciekawsze.
Ja wolę pierwszy bo jest ciekawszy i korzystniejszy dla modelki.
Drugi jest lepszy jakościowo co widać po oczach ale wydaje się być przerysowany.
Prawdopodobnie Wanilia dalej nie będzie wiedzieć, który lepszy :-)
Witam
Jak widzę odnośnie portretów zdania podzielone. Mnie bardziej podoba się pierwszy, choć oba uważam za udane. Jeśli mogę mieć drobną uwagę, to pierwszy portret minimalnie inaczej bym wykadrował. Mam na myśli nieco bardziej zdecydowane przycięcie głowy (skoro nie jest cała) i tła po lewej stronie. Ale to tylko moja subiektywna opinia, z pewnością nie poparta doświadczeniem.
Bardzo fotogeniczna i chyba chętnie współpracująca modelka.
Bardzo dziękuję za komentarze. Lubię obydwa :)
Cieszę się , że nie ma jak ostatnio tylu krytycznych uwag :) co do tła itd.
Niedługo podrzucę więcej
Jedynaka i tylko jedynka. Subtelne i przez tę subtelność przemawiające do mnie. Dwójka zbyt dosłowna i właśnie przez tę dosłowność, w szczególe i pewnych przerysowaniach,vide - nos, za bardzo wyeksponowany, nie znajduje mojej akceptacji.
Moim bardzo, bardzo skromnym zdaniem i z calkowicie amatorskiego punktu widzenia moge tylko dodac, ze dla mnie lepszy jest pierwszy portret. Ze strony technicznej pozostawie ocene specjalistom, a ja powiem tylko tyle, ze po prostu bardziej przyciaga moja uwage.
Pozdrawiam!!!:roll:
Trudno wybrać gdyż obydwa portrety przyciągaja wzrok. Pierwszy wydaje mi się taki bardziej naturalny, spontaniczny i przez to chyba bardzie przyswajalny. Z postaci ładnie wydobyłaś twarz która gra nie kwestionowaną rolę w kadrze. Techicznie oddanie cery na tak, jak i kolorystyki twarzy. Zdecydowanie obiąłbym lewą ciemną część zdjęcia której jest za dużo. Natalia2 w odczuciu taki bardziej zmysłowy i poważniejszy. W nim natomiast być może to wina mojego starego monitora ale jakby nad lewym łukiem brwiowym na czole zbytnie wygładzenie i zatuszowanie odcienia skóry i podobne na podbródku. Te miejsca pozbawiają cerę świeżości więc może dlatego jest cięższe w odbiorze.