Co Marysia na to? :) Bardzo pięknie. I dużo kart pamieci trzeba mieć tam :)
Yac bardzo fajnie oddaje klimat na zdjęciach.
Wersja do druku
Ładne serpentyny tylko jakieś późno poranne? 18:43 ???
---------- Post dodany o 07:47 ---------- Poprzedni post był o 07:45 ----------
Ze trzy duże wystarczą... Może zrobimy sobie tam forumowy tydzień wiosną 2017 roku? Samoloty latają, auta są do wynajęcia....
Piękne rejony i piękne zdjęcia, i zaułki i widoczki :)
Co to za szklane dinksy na butelce i beczkach? Ktoś wie, do czego to służy? Jakiś związek z dekantacją?
---------- Post dodany o 08:54 ---------- Poprzedni post był o 08:52 ----------
Też rozważam na przyszły rok. Loty tanie jak barszcz (Modlina do Pisy), za to samochody drogie :|
Ładne zaułki.
Przydałoby się je prostować i trochę powalczyć z balansem. Na większości zdjęć, gdzie masz Auto jest lepiej niż na tych gdzie masz Manual. :-P
Na zdjęciach z wnętrz, gdzie masz wysokie ISO, mam wrażenie, że odszumianie "zjadło" ostrość, zdjęcia są miękkie.
Z kolei na krajobrazach, szczególnie dwóch pierwszych z ostatniej wrzutki, widać ślady rozjaśniania cieni lub przyciemniania świateł (nieba). Nie wygląda to najlepiej.
Generalnie, ładne motywy ale obróbka mogła by być lepsza :)
Klaruje się kolejny zlot :wink:
Czasem trzeba dłużej pospać :oops: , miało być ; ..i popołudniowe.:wink:
Rados - tego szklanego dinksa nie widziałem w akcji, domyślam się że przechylasz butelkę - zalewasz go - obracasz flaszkę wokół własnej osi i gotowa miarka ląduje w kieliszku.
Helmuth - nie przeszkadzają mi krzywizny architektoniczne, podoba mi się jak widzi to obiektyw. Co do obróbki i balansu to masz rację, ja zrobiłem to najlepiej jak potrafiłem ( mistrzowie są dla mnie daleko za horyzontem :| )
aaa i postaram się nie wrzucać za dużo podobnych ujęć, choć wybór prosty nie jest.
Podoba mi się w tych zaułkowych, że nie ma tłumów ludzi - trudno było? Bardzo apetyczne miejsca (te z winem szczególnie - z nieco innych powodów ;)).
Cyprysowe pola przecudne. Nie do końca pasi mi obróbka, zwłąszcza cz-b (jedno chyba) ;)
Zaulkowe klimaty super, krajobrazy... no coz trzeba tym byc i zobaczyc na zywe oczy.... :-)
Piękne krajobrazy i zaułki pięknie uchwyciłeś - to jest to!