Odp: Przejście z FF do m43
Cytat:
Zamieszczone przez Janko Muzykant
Naprawdę myślisz, że trzeba z kotletów żyć, aby się o nich wypowiadać? To dość prosta fotografia dla kogoś kto spędził 10 lat na rynku fotografii reklamowej czy specjalnej (fotogrametria, foto-archiwizacja itd); to jest właściwie fotograficzne przedszkole.
Wszystko kwestia poziomu jaki chcemy zaprezentować.
Cytat:
Zamieszczone przez Janko Muzykant
Co nie przeszkadzało mi zrobić ok. 25 ślubów, głównie po znajomości.
Pokaż nam proszę kilka swoich kadrów ślubnych i będziemy wiedzieć o czym dyskutujemy. Nie sztuką jest zrobić. Bo wychodząc z takiego założenia mógł bym się za chwilę zająć produkcją pisanek kurpiowskich...
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Tak na marginesie, bo zaraz ktoś napisze, że brak mi szacunku do foto ślubnego, nie znam żadnego zawodowego kotleciarza siedzącego na rynku przynajmniej kilka lat, który nie wywraca oczyma, gdy pytam go o wrażenia z pracy.
Moje 13 Ci wystarczy?
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
.... Nie bójmy się nazywać rzeczy po imieniu: fotografia ślubna to z założenia fotografowanie kiepskich rzeczy w kiepski sposób, choćby nie wiem jak, nie wiem jakie nazwiska wmawiały, że jest inaczej.
Cześć i chwała Ci za to że nie tłuczesz kotletów, bo z takim założeniem jak powyżej, to nie dziwię się że jest to dla Ciebie katorga a dla gości weselnych żenada...
ech, duży temat i cokolwiek nie na temat "FF czy m4/3"
Zaczela sie debata o fotografii slubnej:)
Lubie to!:)
Dorzuccie jeszcze fotki i sie zacznie na calego!:)
Blisko mi do Janka, foto slubne upada coraz nizej, glownie przez swiadomosc czy tez jej brak u mlodych.
Sama fotografia slubna jest przewidywalna do bolu i kazdy kto choc pare kotletow w zyciu zrobil nudzi sie jak mops, zas mlodzi ambitni, probuja jakies ciekawe kadry wykrzesac i nawet czasem im sie to udaje.
Swoja droga znam kilku dobrych fotografow slubnych i zebysmy sie dobrze zrozumieli, dobrych dla mnie oznacza, ze ogarniaja reportaz, a nie cukierkowosc i sztucznosc powszechnie nazywana kotletem, dla mlodych. Z drugiej strony rozumiem, ze zdjecia maja sie podobac mlodym przede wszystkim...
ok juz sie zamkne moze, zas mialem sie nie wypowiadac w temacie,
w kazdym razie milej pogawedki wam zycze!:)
pozdroofka
He, he a to ciekawa prawidłowość na tym forum, zawsze gdy w wątku jednym z bohaterów był legendarny "FF" towarzyszyły temu duże emocje i krytyka większej matrycy :wink:
Że to ciężkie, duże, że olkiem przecież można wszystko i że te zdjęcia jakieś takie gdzie jedno oko ostre, a drugie już mniej :)
Żeby nie było, właśnie dla urozmaicenia sprzedałem 5D i czekam na paczkę z bezlusterkowcem :grin:
Pozdr
Cytat:
Zamieszczone przez
Boa
Pokaż nam proszę kilka swoich kadrów ślubnych i będziemy wiedzieć o czym dyskutujemy.
A proszę, oto tandeta w moim wydaniu:
http://sluby.elte-s.com/
Większość to pstryki sprzed 8-10 lat. Większość par z tej strony jest już rozwiedziona :) Galeria miała promować moją żonę, ale wycofaliśmy się z tego definitywnie zanim zaczęliśmy to robić częściej.
Tak przy okazji, od lat czekam na jakieś fajne, zwyczajne galerie ze zdjęciami ślubnymi, z autentycznymi zdjęciami. Bardzo, bardzo rzadko mi się zdarza takie widzieć więc jeśli macie jakieś linki, podrzucajcie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
A proszę, oto tandeta w moim wydaniu:
36 i 42 super.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Większość par z tej strony jest już rozwiedziona :)
Ewidentna wina fotografa:(
Cytat:
Zamieszczone przez
jaclas
Ewidentna wina fotografa:(
Lubię to :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Większość par z tej strony jest już rozwiedziona :)
Nie wszyscy się jednak rozwodzą. Jakby w pakiecie zaoferować obok sesji narzeczeńskiej również imprezę rozwodową (płatne z góry jednorazowo) to może parę groszy by z tego urwał. Hmmm... ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
No i wszystko jasne... po co tylko to takie skryte usprawiedliwiane, że to sprzed 8-10 lat?