Dla mnie kontekst jednak jest ważny i widzę to tak...
Wersja do druku
A tak po mojemu, chociaż nie do końca jestem zadowolony z efektu pracy na tak małym zdjęciu :wink: bo białe obwódki, bo niebo w paski, bo kota nie mogłem prawidłowo wyakcentować.
Załącznik 123565
A dla mnie powinno wyglądać tak jak poniżej, ponieważ uważam, że trzeba wydobyć głębię, esencję, WOŃ tek PRYKA. To jest chyba jeden z najfajniejszych pryków na fotach jakie widziałem :D
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1404758916
:) :) :)
fajnie! podoba mi się jak się bawicie moim kotem :) Robiąc zdjęcie zastanawiałem się czy nie kadrować od razu tak ciasno - czyli tylko kota. Byłoby to ciężkie bo zdjęcie robione "bez zooma" ale coś by się może udało. Jednak, gdy przymierzałem się do takiego kadru wydał mi się zbyt oczywisty. Wolałem szerszy plan, taki niby zwykły pstryk ale by widz sam samodzielnie odnalazł ten "smaczek" który na zdjęciu uwiecznić chciałem.
dlatego kadr jest z całą budką...
--
Jestem teraz w podróży, gdy wrócę wystawię gdzieś RAWa tego zdjęcia to chętni będą się mogli mocniej pobawić :)
pozdrawiam wszystkich odwiedzających :)
Jako się rzekło - udostępniam RAWa z kota:
https://www.dropbox.com/s/zhyegahhquzesor/X1001399.RAF
i kilka świeżynek z mojego włóczenia się z aparatem. Zdjęcia robione mZD 12-50. Jakością ten obiektyw nie grzeszy, ale funkcjonalność zaiste wyśmienita.
Miejsca, Przedmioty, Kształty, Kolory...
31)
Załącznik 124149
32)
Załącznik 124150
33)
Załącznik 124151
34)
Załącznik 124152
35)
Załącznik 124153
Zdjęcie nr 33 przypomina mi Leśną k/Lubania Śląskiego. Nie byłem tam już ze 20 lat, hmmm.
33 to Bolków, ale ratusze na Dolnym Śląsku wszędzie bardzo podobne
Tak mi wyszło:
Załącznik 124165
Na 32 widzę pałac w Mosznej :) Zastanawia mnie czy tak to chciałeś kolorystycznie pokazać, czy tak Ci wyszło, bo wg mnie mocno w niebieski leci i taki efekt "mgły" jest, co mi się specjalnie nie podoba.
34 - hmmm :| Coś Cię podkusiło, żeby wieżę przechylić? ;)
Powalczyłbyś jeszcze z 32 :)