Odp: Ahutta - hasie, szkło i bele co...
był czas że łaziłem po naszym mieście link
ale w końcu mnie to zmęczyło... robiłem nawet taki cykl (link) do czasu aż zlikwidowali...
a raz nawet zupełnym przypadkiem idąc robić krajobraz... link
Może jak będziesz na miasto się wybierał to wybiorę się z Tobą, daj znać.
Taką historię kontenera to praktycznie codziennie pod moim blokiem widzę :|
Spoko, jak się będę wybierał, to zadzwonię :)
Ponuro ten dworzec w Bytomiu wygląda, a niestety coraz więcej dworców tak kończy. Nie wiem jak wygląda u mnie, w każdym razie zamknięty już od dawna. Z drugiej strony nie ma się co dziwić, że w wielu miejscach kasy zamykają, jak patrzę na przejeżdżające koło mnie pociągi to na ogół zaledwie kilka osób w nich jeździ.
Tak informacyjnie, bo sporo postów odnośnie stanu dworca w Bytomiu się przewinęło, to w związku z protestem mieszkańców Bytomia i akcjami typu "sprzątamy dworzec", jest jakiś ruch w interesie. Znalazłem dziś informację, że jeszcze w tym roku PKP ma rozpisać przetarg na remont dworca, a prace mają ruszyć w przyszłym roku. Gdyby ktoś chciał poczytać, to można zerknąć tutaj: http://katowice.gazeta.pl/katowice/1...,15047085.html
dziś słyszałem w radio "tok fm", że jest jakaś akcja społeczna u was polegająca na sprzątaniu dworca pkp, ponoć jest już ponad 100 chętnych
A gdzie przeniosą bezdomnych ?
Można powiedzieć, że fejsbuk aż huczy ;)
---------- Post dodany o 21:23 ---------- Poprzedni post był o 21:21 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
A gdzie przeniosą bezdomnych ?
Ciekawe pytanie. Straż miejska chyba powinna dopilnować, żeby byli w noclegowni zamiast zajmować się ciągle mandatami za parkowanie. Ech, znowu marudzę.
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
dziś słyszałem w radio "tok fm", że jest jakaś akcja społeczna u was polegająca na sprzątaniu dworca pkp, ponoć jest już ponad 100 chętnych
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1...html#LokKatTxt
Dziś znalazłem to na necie. Faktycznie mieszkańcy sami posprzątali dworzec.
Dziś pokazywali w telewizorni. Widziałem ahuttę :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Dziś pokazywali w telewizorni. Widziałem ahuttę :)
pewnie napisał program zarządzający logistyką i podziałem prac między ludzi:wink: i musiał sprawdzić czy wszystko działa