Widać po niej, że powoli przegrywa walke z chłodem jesieni.
Szkoda, ze wyrwana z tła, brakuje jej konteksu, jakies na wpół uscłle badyle w tle, poza GO, dodałyby zdjęciu wiarygodności.
Wersja do druku
Widać po niej, że powoli przegrywa walke z chłodem jesieni.
Szkoda, ze wyrwana z tła, brakuje jej konteksu, jakies na wpół uscłle badyle w tle, poza GO, dodałyby zdjęciu wiarygodności.
Ostatnia róża hrabiego Barry Kenta ? :)
Niby to tylko róża i czarne tło, ale ja widzę na tym zdjęciu chaos. Nie odpowiada mi GO (szczególnie to, co się dzieje przy prawej krawędzi-masakra! Wydaje mi się, że ściemniałaś tam programowo), za dużo jest płatków nieostrych, które wystają przed to, co jest ostre. Nic nie spina tej kompozycji do kupy. Tak to widzę. Tylko kolorki pikne i ostrość. Pomaltretuj jeszcze tę różyczkę, bo na pewno potrafisz wyciągnąć z niej coś więcej. Tylko szybko, bo zwiędnie! :)
Bo właśnie ta ostrość to moje ciągłe zmagania z ZD 35mm :? wiem, że coś robię źle, bo mi ostrzy tylko fragment... ale nie wiem co :oops: :oops:
Jak to? Chyba nie zrozumiałem. Możesz jakoś jaśniej to powiedzieć? Spróbuję pomóc.Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
Rusz przesłoną ?
Chodzi mi generalnie o to, że jeśli uzyskuję duże powiększenie, to wówczas GO jest b. mała :oops: i szczerze mówiąc nie wiem co zrobić, aby to zmienić... :oops: (strasznie lamerskie pytanie ;) ) ja mam straszne braki w teorii i wszystkiego uczę się na zasadzie praktyki i połowę zdjęć mam potem niedoświetlony / prześwietlony / z nie taką Go jakbym chciała :oops:
Musisz mocno przymknąć przysłonę. Ale wtedy potrzeba duuuuuużo światła.Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
Nic nie da się zrobić.
Przy maksymalnym powiększeniu GO jest kilkumilimetrowa.
Przysłanianie poprawia ale powyżej f/16 tracisz na jakości.
A no właśnie, tak myślałam, że coś za coś :| Dzisiaj idę ostro poczytać o fotografii w teorii, bo czasami, aż mi głupio ;)