Jak nyny stawiam na polowca :). 60-tka bardzo fajna, choć na motyle równie chętnie a może i nawet częściej stosuję 75-300 :grin:
Wersja do druku
Jak nyny stawiam na polowca :). 60-tka bardzo fajna, choć na motyle równie chętnie a może i nawet częściej stosuję 75-300 :grin:
Dzięki za odwiedziny i opinie
Dziś znów mała paczka
171.
Załącznik 153313
172.
Załącznik 153314
Dziś testowałem nową samorobną szynę do stackowania - na razie jestem zadowolony, no modyfikację na pewno wprowadzę.
173 Stack z 8 plików
Załącznik 153315
174 Stack 11 plików
Załącznik 153316
Wow, piękna seria :)
Pytanie - one to tak na kleju przy stackowaniu ? :mrgreen:
świetne foty, brawo
Hej, Miło Was tu widzieć :D
Nie one są żywe i niczym nie klejone ani pryskane sama natura, obróbka też całościowa żadnego stemplowania, stackowanie + obróbka całościowa zdjęcia.
Używam tylko RawTherapee do obróbki zdjęć + Combine ZP do stackowania.
Fajnie sobie poczynasz z tymi oblechami :grin:
174 superaśne, wg mnie wszystko zagrało, natomiast konik za bardzo zabałaganiony(173), reszta też na wysokim poziomie.
Ta wiem, miał ze 2 cm długości dlatego skala taka mała i tło a`la "syf" mimo wszystko mi się podobał rzadko widuję takie duże okazy.
Chciałem trawkę odgarnąć ale się bałem że mnie ugryzie lub kopnie :D A po tym jak widziałem jak odgryza głowę innemu owadowi to boję się za blisko podchodzić :D
Dziś może zdjęcie nie perfekcyjne ale chcę pokazać co daje blenda w makro.
175a) bez blendy słoneczko wschodzi widać cień
Załącznik 153519
175b Blenda rozpraszająca od strony słonecznej, oraz od przeciwnej blenda złota aby doświetlić cienie.
Załącznik 153520
Wg mnie zestaw rozpraszająca + coś na doświetlenie (złota, srebrna, biała) to podstawa do pracy w świetle zastanym.
Zresztą oceńcie sami. W razie czego czekam na pytania i uwagi.
A jakie masz te blendy? Może też pokombinuję kiedyś, jak na razie nosić mi się nie chce :roll:
Co bym zrobił w przypadku powyżej? Wziął nożyczki, obciął liścia, złapał go w krokodylki, ustawił w miejscu fajnego światła/tła, połaskotał oblecha aby dobrze się ustawił :mrgreen:, pstryknął foty (z małego statywu), odstawił oblecha na kolejnego liścia aby se dalej pożarł :lol:
Blenda może się przydać, ale musiałbym mieć jakąś małą, kieszonkową :). Szczególnie przydatne jak oblech strachliwy/z ADHD i powyższe nie da się zastosować :|
---------- Post dodany o 19:23 ---------- Poprzedni post był o 19:16 ----------
p.s. Doświetlam czasem małymi lampami.