1 załącznik(ów)
Odp: fotoamator2891... początki
Trochę nadziei jest ;)
Załącznik 87947
Cytat:
Zamieszczone przez
fotoamator2891
113 też jest beznadziejne?? ;)
Słowo "beznadziejne" jest zbyt ostentacyjne. Jak masz większy wybór - 20, 50 czy 100 zdjęć, wtedy łatwiej wybrać kilka najlepszych. Zamiast poprawiać zdjęcie nieciekawe lepiej zrobić nowe - ciekawsze. :wink:
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
fotoamator2891
113 też jest beznadziejne?? ;)
Zależy jak na nie spojrzeć.
Jako ilustracja do podręcznika umacniania brzegów cieków wodnych nadaje się wyśmienicie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
fotoamator2891
A może nie potrzebnie dziwaczyłem z tym obracaniem zdjęcia... :)
113.
Co teraz myślicie?? :) Proszę o opinie i sugestie :)
Patrzę na to zdjęcie i taka mi się nasuwa myśl- jeżeli to nie ma być zdjęcie do podręcznika ..., to postawienie go w pion miało sens. W tym kadrze nie mogę dopatrzyć się go dopatrzeć.
Mam tylko sugestię, że może nie należało obcinać tego co nad wodą, tak nisko. Gdyby było tego tyle, ile odbicia w wodzie, w pionowym kadrze bardziej by mogło kojarzyć się z zamkiem.
Myślę o czymś takim: Załącznik 87948 a może tak: Załącznik 87949
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Patrzę na to zdjęcie i taka mi się nasuwa myśl- jeżeli to nie ma być zdjęcie do podręcznika ..., to postawienie go w pion miało sens. W tym kadrze nie mogę dopatrzyć się go dopatrzeć.
Mam tylko sugestię, że może nie należało obcinać tego co nad wodą, tak nisko. Gdyby było tego tyle, ile odbicia w wodzie, w pionowym kadrze bardziej by mogło kojarzyć się z zamkiem.
Myślę o czymś takim:
Załącznik 87948 a może tak:
Załącznik 87949
Helmuth cieszę się że widzimy ten sam obiekt podobnie :) Zgadzam sie z Tobą że po lewej stronie jest mało dostrzegalny. Najbardziej podoba mi się Twoja pierwsza propozycja :) Niestety trawnika na brzegu nie było na tyle a w tle było bardzo nieciekawie :( Dziękuję :)
CzaRmaX Twoja propozycja mnie zaskoczyła pozytywnie :) Pozdrawiam :)
Cytat:
Zamieszczone przez
fotoamator2891
CzaRmaX Twoja propozycja mnie zaskoczyła pozytywnie :) Pozdrawiam :)
Miło mi to czytać :)
Innych pewnie mniej zaskoczyła ;) :D
1 załącznik(ów)
Znak jak znak ale fajnie byłoby zrobić dwa lub trzy zdjęcia kiedy można złapać wszystkie światełka i zmontować to w jedną całość aby na sygnalizatorze wyglądało, że wszystkie się palą na raz i jeszcze na upartego dorobić strzałki i pełna abstrakcja na drodze :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...2&d=1368222070
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Znak jak znak ale fajnie byłoby zrobić dwa lub trzy zdjęcia kiedy można złapać wszystkie światełka i zmontować to w jedną całość aby na sygnalizatorze wyglądało, że wszystkie się palą na raz i jeszcze na upartego dorobić strzałki i pełna abstrakcja na drodze :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...2&d=1368222070
Pojechałeś po całości :D Podoba mi się to :) Ja skupiłem się na jednym swietle i ruch chmur w jednym kierunku, ale dzlaczego by tak właśnie nie poszaleć?? :)
To akurat przesadziłem ale możesz spróbować sobie zrobić zdjęcia ze statywem sygnalizatora kiedy pali różnymi światłami i je połączyć. Spróbować też coś takiego zrobić nocą kiedy dodatkowo przejeżdżają samochody i zostawią smugi i też to jakoś połączyć. Nie powiedziane, że musi wyjść coś fajnego ale może się zdarzyć a przy okazji ma się trochę zabawy a w zabawie jest nauka :)