"mój" osiołek też jest na iso 800, pozdr
Wersja do druku
Właśnie wróciłem z centrum "gorącego" protestu górniczego i nie umiem się powstrzymać żeby nie opublikować tych kilku fotek :)
Wiem, że regulamin zabrania wszelkich politycznych sporów więc proszę potraktować tych kilka zdjęć jako stricte reporterskich i powstrzymać się od wszelkich opinii i komentarzy nie dotyczących oceny samych fotografii.
Mimo zimna na zdjeciach jest goraco.
Obiekt chroniony i Uwaga piesi na drodze - ostrzeżenia dobrze kontrastują z sytuacją.
Przydałby się wątek "foto z polskiej ulicy" - może człowiek wiedziałby więcej, co się dzieje w tym kraju... bo z serwisów informacyjnych to niestety, ale mamy wiadomości mocno przefiltrowane.
A propos zastanawiam się czym w przyzwoitej cenie uzupełnić xz-2 powyżej 112mm, aby mieściło się w kieszeni...
Akurat w przypadku protestów górniczych muszę powiedzieć, że media przekazują informację dość rzetelnie, oczywiście oprócz wyimaginowanych górniczych zarobków, które wynikają z średniej, a wiadomo jak wyciągniemy średnią z zarobków robotników i członków zarządu to wiadomo co wyjdzie :)
Żeby nie zanudzać fotka z powierzchni:
I z dołu kopalni, a konkretnie z chodnika w którym odbywa się protest na głębokości 790 m. Czas 1/25 s, przysłona 1,8 ISO 1600 oczywiście z ręki.
XZ-2 to jednak wielki aparat
"Wielkim aparatem jest", a zdjęcie w kopalni świetne.
pozdrawiam