ten to się ustawił... Świeże powietrze, zajęcie i miłe towarzystwo...
Wersja do druku
ten to się ustawił... Świeże powietrze, zajęcie i miłe towarzystwo...
1875 - bardzo fajna foteczka, tym bardziej że zrobiona w warunkach dla focenia niekorzystnych z wielu względów.
Pzdr, TJ
@majeczek78 pokazał Podgórną, więc takoś jakoś moje dwa ujęcia :)
1876. Załącznik 228533
1877. Załącznik 228534
Czuję Laowę 7.5mm? Piękny kadr Kolorystyka u Majeczka dzięki polarowi bardziej atrakcyjna, ale u Ciebie chyba bardziej zbliżona do prawdy.
A to nie zoom?
Kolorystyka jak najbardziej naturalna.
Chyba mniej wyciągałbym cienie, Mogłoby to dodać więcej głębi i plastyki.
No i super. Przesieka to bardzo fajne miejsce do takich (i nie tylko) zdjęć
z exifa:
Lens ID: Olympus M.Zuiko Digital ED 14-150mm F4.0-5.6 [II]
Camera Type 2: E-PL5
Szklarka. Tu była mocna interwencja w zdjęcie. Ktoś kto był to wie, że na pierwszym planie przebiega wredna paskudna rura.
1878. Załącznik 228538
Pamiętam starą rurę ujęcia wodnego... ca 30 cm. ale czy to było tu? Sądząc po "obrażeniach" foty, to by się zgadzało :)
1876 ładne. Jest dynamika i symetria. Po lewej dwa pionowe występy skalne, po prawej dwa pnie wyrastające z ziemi. Bajorko na dole i przesączająca się szybko woda między kamieniami dodają uroku.
Pzdr, TJ
Bardziej podoba mi się drugi kadr, gdzie woda przepływa między kamieniami. Z pierwszego kadru wywaliłbym właśnie te kamienie.
Mam za to to samo zastrzeżenie do obu zdjęć. Jak dla mnie, rozmycie wody jest za duże. W pierwszym zdjęciu mam wrażenie, że wata przykleiła się do zbocza a to co się oderwało, leży i między kamieniami pokazałeś na drugim zdjęciu. Nie mam wrażenia ruchu wody.
Tu już nie mam zastrzeżeń. Ruch wody mniej rozmazany i ruch wody wyraźnie zaznaczony.
Podoba mi się . :grin: