Wam to tylko brawo bić i pokornie patrzeć. dzięki chłopaki i szacun za fotki. Najlepszą chyba Saboor zrobił, ale .....
Zdjęcie zostało zrobione wieczorem, przy ciemniejącym błękitnym niebie, i takie ja próbowałem pokazać.
Załącznik 144022
Wersja do druku
Wam to tylko brawo bić i pokornie patrzeć. dzięki chłopaki i szacun za fotki. Najlepszą chyba Saboor zrobił, ale .....
Zdjęcie zostało zrobione wieczorem, przy ciemniejącym błękitnym niebie, i takie ja próbowałem pokazać.
Załącznik 144022
No, Saboor to fachura, ja to tylko maluczki i uczący się. :oops:
Zdjęcie z końmi jest przepiękne po poprawkach Saboora. Niezły duet, Twoja bardzo dobra kompozycja i Saboora bardzo dobra obróbka.
Dlaczego tak kadrujesz.., chyba sam widzisz co jest źle w tym powyższym .orf
aż sie nie chce za bardzo obrabiać:wink: tylko dwa kliki w LR, auto WB i auto ekspozycja:)
Załącznik 144025
andtor2 za to kadrowanie, to ja już sam sobie kopa sprzedałem:grin:
To fotka sprzed kilku lat, z czasów kiedy miałem o foceniu sporo mniejsze pojęcie niż teraz, choć autorytetem nadal się nie czuję.
Pokazałem ją głównie dlatego, by chętni mogli się pobawić i zobaczyć realia tamtego wieczoru.
Bawię się czasem w poprawianie tych najciekawszych kadrów jakie wykonałem na rowerowych wycieczkach.Ta
fotka to prawie Biebrzańskie bagna, ja ją sam przemagluje.:grin:
Ale mam dla Was temat na poprawkę, choć nie wiem czy realny do wykonania.
Mam fotkę wieczorną, bociana wracającego do gniazda przy ciemnym niebie.
Jak bedzie ktoś chetny zeby ją poprawić, wstawię.
Tylko proszę mnie nie podejrzewać o ciemne intencje. Ja ją będę mączył i albo poprawię albo wykonam na niej wyrok.
O kadrowaniu już andtor2 pisał, ale można coś pomerdać, ot żeby zbajerować wieczór:
Załącznik 144028
Ja to se tylko tak dumam, że o późnej porze tuż nad ąką i wodom, to jakaś mgła się kładzie... takie tam.
Wiesz cokolwiek, żeby było fajne. Widziałeś, masz w głowie wizję, to przewal na "papier"
Dawaj oglądnę i podumam, może wrzucimy dwie edycje popRAWki, żeby nadrobić zaległości. :-D
---------- Post dodany o 21:20 ---------- Poprzedni post był o 21:19 ----------
Aj tam maluczki, fachura... :-D a weź podumaj se chwilkę, co się wieczorem dziać może i czemu
barwy "blakną".
To z żółtawym niebem to nieźle Ci wyszło - tak bardzo naturalnie. Mgiełka to raczej dym z ogniska :mrgreen: koniocy pojedynczy fajny - u andtora i u Ciebie.
Brakuje karpia w stawie i rusałki na brzegu :mrgreen:
Saboor dobrodzieju nieskończony (nie jedyny) przyciemnij na niebiesko niebo nad tymi koniami z lekkim różem tuż nad horyzontem i będzie fota na oscara:grin:
A tu macie moją.............zmorę
Załącznik 144029
Z ręki to robiłem gdy mnie dziewczyny zawołały.