Jak zwykle dobry zwarty w całość reportaż.
Wersja do druku
Jak zwykle dobry zwarty w całość reportaż.
Oj Bogdan, Bogdan. Kusisz tym Beskidem Niskim. Coś czuję, że Ci tam niedługo przyjadę :D
Ciekawe rzeczy Waść opisujesz, fajnie poznać zapomnianą historię sprzed 100lat. :)
Melduje, ze nadrobilem zaleglosci...dobra robota @bodzip.
dam linka nauczycielce historii mojej córki, przyda się jej w kilku tematach:)
Ha, :D poprzednio pisałem, że pomnik w lesie znalazłem dzięki temu, że szukałem drzewa. Ktoś przyczepił na nim tabliczkę "pomnik przyrody"
Tak naprawdę, to drzewo jest młode, ale tak cudownie foremne, i jak palec samotne na łące, że warte uwiecznienia.
Dziś więc wariacje na temat drzewa :)
Wita wieś Jasionka.
1331. Załącznik 117817
1332. Załącznik 117818
1333. Załącznik 117820
i na koniec kwiatek do kożucha :mrgreen:
1334. Załącznik 117819
Chciałbym jeszcze dodać, że to brązowe przed drzewem to krowie kupy :mrgreen:
drzewo fajne ale pierwiosnek (bo to chyba pierwiosnek) lepsze. Bardzo ładnie ukazane. Zdjęcie przedstawia kwiatek a jednocześnie krajobraz.
Zestawik z drzewem miodzio. Piękne miejsce
Ciesz się Bogdanie, że wdepnąłeś tylko w kupy - jak szukałem tego pomnika (nawiasem mówiąc, nigdy do niego nie dotarłem jeszcze), to musiałem z połowy drogi zawracać i pędzić do samochodu, ratować go przed szarżą na wpół zdziczałego i krwiożerczego stada krów, które pod wodzą byka postanowiły przeleźć przez drogę akurat tam, gdzie zostawiłem wóz :)
Jeżeli komuś to wydaje się zabawne, to nadmienię, że przed tą przygodą jakiś czas poruszałem się wozem, który został naznaczony... rogami jakiejś sentymentalne krowy, która poczuła się w obowiązku okazać mojemu jeszcze wtedy Punto oznaki sympatii, tuląc się doń czule :)