Jak mogłeś!!! :-x
Na drugi raz się obrażę!!!
Jasiu , ZAPRASZAM!
Akutat wczoraj sesja trwała :grin:
Wersja do druku
Jak mogłeś!!! :-x
Na drugi raz się obrażę!!!
Jasiu , ZAPRASZAM!
Akutat wczoraj sesja trwała :grin:
No proszę jak pięknie :)
Czegos nie rozumiem....
Sesja z taka laska, a tylko trzech facetow w watku???
Chyba nie to zdjecie wrzucilas do galerii ;)
Odnosze wrazenie, ze coraz pewniej czujesz sie w klimacie studyjnym- to raczej dobrze, nie? :)
Zwierzeca ciekawosc kaze mi sie zapytac- czemu ostatnio gustujesz w mroczniejszych klimatach? Ciemniejsze stroje, tla, mniej swiatla? Ciekawie to wychodzi i zastanawiam sie skad inspiracja. Oczywiscie nie obedzie sie bez prosby o wiecej z tej sesji :mrgreen:
Świetny ostatni portrecik, nietypowa poza no i piękna modelka. Dla mnie super, daj więcej z tej sesji coo :grin::grin:
Dzięki za wizytę :grin:
Co do światła to myślę że pracę nad nim zawdzieczam Irkowi który tłumaczył mi kiedyś cierpliwie, że więcej nie oznacza lepiej.
Za to Ci Irku serdecznie dziekuję.
Niestety na warsztaty nie dotarłam i drogą prób i błedów sama dochodzę do tego co mi pasuje. Czy mi to wychodzi , sami osądzicie.
Ciemne tło ładnie eksponuje opaloną skórę którą chciałam pokazać.
No i co tu dużo mówić - dużo łatwiej (jak dla mnie) jest focić na ciemnym tle. Pomieszczenie w którym robiłam zdjecia jest dość małe- trudno na jasnym uniknąć cieni. Te kwestie muszę podszkolić. :grin:
... Przepraszam, wykasowałam ostatnią fotkę ....
Moja modelka też początkuje w "modelingu":wink:, ale mam nadzieję , że będzie zadowolona z efektów.
Zdjęcie z 12.30 ;) bardzo mi się podoba. Czerwone "dodatki" i tatuaż dodają smaczku ;) Co do ostatniego zdjęcia to mam mieszane uczucia. Wydaje mi się, że ta poza bardziej pasowałaby do modelki z (nikogo nie obrażając) bardziej wydatnym biustem ;) Taki skręt ciała ma chyba na celu ukazanie właśnie tego rąbka tajemnicy. Ale to tylko moje odczucie ;)
Dzięki Quentin- tak, dokładnie o to chodziło. Choć piękne plecy są też dobrym pretekstem :grin:
Ujęcie , które mocniej eksponowało biust było, - nie zadowoliło mnie z powodu miny.
Mam jeszcze inne , nieco odważniejsze, jednak najpierw musi je zobaczyć zainteresowana, abym mogła je opublikować. :)
Moja modelka jest urodziwa i bardzo zgrabna , muszę jednak bardzo uważać aby twarz wychodziła dobrze- nie chcę zbędnej ingerencji PSa- a ma tendencje do niekorzystnego układania sie światła w miejscach niewskazanych.
Z drugiej strony nie chodzi o to, aby zadowolić widza, lecz aby modelka wyszła naturalnie i podobna do siebie. W tę pułapkę nie chcę popaść.
Cieszą mnie wasze komentarze
Pozdrawiam