"Zima..." dalaby sporo miejsca na wlasna interpretacje, nie sadzisz?
swoja droga bardzo dobre zdjecie- dasz sie namowic na galerie?
Wersja do druku
Trochę mnie nie było więc odrabiam zaległości :wink: "Osa" i "Leniwa niedziela" bardzo mi się podobają, zwłaszcza to drugie ze względu (jak mówili przedmówcy) na światło. Pięknie go "uchwiciłaś" :roll: Kudłata myśl... hmm... w sumie mi się podoba ale miałam podobne skojarzenia jak Agulka i to chyba dominuje mój odbiór :???:
Czasami tytuł jest zbędny. :)
Ach, zastanawiałam się czy pisać cokolwiek, bo to tylko kolejny głos mówiący, że zdjęcie jest świetne. Ale w końcu się zdecydowałam, pochwał nigdy dość :wink: Zdjęcie ujmuje klimatem, ogromnym smutkiem uchwyconej postaci.
I chciałabym równiez namówić Cię na galerię. Proszę, wstaw.
Smutna ta Pani na ostatnim - świetnym - zdjęciu.
Miło mi, że mimo ponurego klimatu podoba Wam się ostatnie zdjęcie.
Z tą galerią to... trochę mi niezręcznie, skoro skasowałam, bez sensu teraz ni z gruchy, ni z pietruchy wrzucać nowe. Ale ale... przypomniało mi się, że istnieje Alt, więc pewnie tam wrzucę.
Poniżej świeżynka
"Opowieści z kuchni"
Twarz mi nie pasuje, do klimatu zdjęcia. Jest "za ładna"
co się stało z ostrością na twarzy.
I kompozycja jakaś taka nie bardzo. Twarz w mocnym punkcie - lepiej by to wyglądało.
z Jolka sie zgadzam.
Hm... grizz, za ładna mówisz? No innej nie mam nooo... Chyba że bym ją umazała zupą ;)
Taztaz, dzięki za cenną uwagę odnośnie ostrości. Chyba faktycznie ciut uciekła ale nie wydało mi się to aż takim strasznym wykroczeniem więc zostało.
Jolly, AlleG - dzięki. Mi akurat taka kompozycja pasuje ale działałam tu zupełnie na czuja. Może popróbuje jeszcze inaczej.
Modelka zawsze Ci idealnie się w scenę wpasowywała, a tutaj, to nie wyszło. Kontrastuje z otoczeniem, a chyba nie taki był zamiar?
Klimat w takich fotkach robi swiatlo i plastyka.Tu tego zabraklo chyba.Wg mnie za bardzo wyraznie wszystko widac -jak z kamery HD
Hm... no taki był zamysł ale może nie wyszło, skoro tak to odbierasz. Ani uczesana, ani jakoś specjalnie ubrana... No brak mi dystansu.
Ciekawe spostrzeżenie.
EDIT:
Mirek, masz rację. NA razie to dla mnie wyższa szkoła jazdy. Widziałam Twoją przeróbkę in IRCU, lepsiejszy klimat. Ale tu trza trochę doświadczenia i nauki.
Mnie nie przeszkadza uroda dziewczynki, bo zdjęcie odbieram w kategorii "Bieda" a nie "Brzydota".
Uważam, że zdjęcie ma klimat, chociaż tak jak Jolly chętnie zobaczyłabym tą scenę inaczej skomponowaną.
Poniżej widoczki, które musiałam utrwalić.
"Cumulonimbusy, wirus grypy i mapa pogody"
wirus grypy :) fajnie to coś wygląda. strasznie duża ta grypa. i pewno nas wszystkich zabije :).
Spodobały mi się "Opowieści z kuchni" -ten kadr mi pasuje. Ostatnie również fajne a tytuł ekstra.:grin:
"Tylko u nas cala prawda o H1N1 !!!!"
chyba dzisiaj nie bede jadl zupki z bufetu... ;)
a teraz gadaj mi tu co to za cudo :)
Pomysł fajny z tymi krami. Szkoda że światełko było takie mizerne. Gdyby jakieś promyki słońca zagrały, pewnie efekt mógłby być rewelacyjny.
Witam.
Słuchaj czuja,zdjęcie z kuchni bardzo fajne.We wnęce kredensu stoi butelka po śmietanie ze sreberkiem na wierzchu ? Ehhh stare czasy.
Właśnie,skąd Ty masz taką smietanę????:-)
Ostatnie na miniaturkach wygladaly na jajka sadzone :-P
Masz racje pani bufetowo, ze na widok czegos takiego nie mozna przejsc obojetnie.
Jolly, na zdjęciu z krami faktycznie światło było kiepskie (takie zresztą jest od kliku dni). Piękne krajobrazy dookoła ino światła niet - wybór należy do ciebie :)
Co do śmietany w butelce z kapselkiem - już kiedyś wyjaśniałam. Kupiłam tę śmietanę w Suchej Beskidzkiej 2 lata temu, wyprodukowana przez SM Wadowice :D Butelkę przywiozłam jako pamiątkę.
Poniżej jeszcze jedno zdjęcie z dnia niesłonecznego ale pięknie orzeźwiającego. Niestety - technicznie nie powala ale jest takie... optymistyczne :D
"Zimna suka"
Fajne to ostatnie. Takie minimalistyczne ale fajne.
Zaskoczyło mnie to ostatnie. Na miniaturce myślałam, że to dziecko na sankach... Otwieram, a tu piękny brykający haski :roll: Widać, że jest w swoim żywiole :wink:
Przez kilka dni spożywania dużych ilości sosu tabasco poziom endorfin w organizmie mem osiągnął stan maksymalny. W związku z tym czuję nieodpartą potrzebę wrzucenia czegoś ładnego ;)
Z dzisiejszego poranka:
"Hen, heen, za lasami, gdzieś daleko w Tczewie"
Ładnie, ładnie zwłaszcza 3.
Bombastycznie ;). Mi najbardziej sie podoba jedynka i dwójka. Ładny rzeczy klimat zimowy.
Ładnie.:wink: Dwójeczka mi się podoba. I trójeczka - ładny, złocisty kolor mgiełki zwraca uwagę. No i zazdroszczę Ci bardzo tej mgiełki i tej szadzi.
Noo brawo, Wisła fantastyczna, a to światło...
Rano jak wyjeżdżałem do szkoły to aż żal było, taka pogoda, idealne światło i ten szron...a tu 7 godzin w murach :/
Ciekawe jak pogoda zmieni się na weekend.
ps. "Zimna suka" też fajna ;)
pzdr
No piknie Pani :grin: Jedynka mi się odrazu skojarzyła z pociągiem i z moją listopadową podróżą do Pucka :wink: Dwójeczka też się podoba ale trójka i czwórka najbardziej :roll:
Fajny klimacik. Mnie podobnie jak Loli przypadly do gustu 3 i 4.
No nie wiem :roll:
Wszystkie fajne, mają klimat, ładne światło ale chyba pierwsze. Oprócz klimatu i światła ma jeszcze "cóś" konkretnego- most :grin:
Bufetowo, zacna kobito ,co fajne klimaty na zdjęciach popełniasz,jakoś ten kolor śniegu w bajce 2 jakiś taki????
Wszyscy o fotkach.Dlaczego nikt nie spyta czy zmarzla,czy miala ciepla herbate z wspomagaczem lub bez,czy szczesliwie i bez przeszkod do domu wrocila.O historie pytajcie.Fotka bez historii to nie fotka.
Ciesze sie ,ze nic Ci sie zlego nie stalo przy robieniu fotek:wink::grin: