426 i 427 bardzo miłe w odbiorze. Troszkę bym przyciemnił szczególnie górę ale to takie moje widzimisie :)
pzdr
Wersja do druku
426 i 427 bardzo miłe w odbiorze. Troszkę bym przyciemnił szczególnie górę ale to takie moje widzimisie :)
pzdr
427 i 428 bardzo fajne, choć 427 najbardziej mi się podoba. W 426 brakuje mi jednak budynków po lewej stronie kadru.
Nikt nie zwrócił uwagi, że jedno ze zdjęć miało wklejane niebo to już nieźle :wink: Tym razem uprzedzam- nie wszystkie zdjęcia mają prawdziwe niebo, musiałem wkleić "cudze" bo oryginalne było nieciekawe. Jeśli potraficie wskazać to/te z wklejanym niebem, znaczy, że muszę jeszcze popracować :-P
Jeżeli ktoś będzie chciał wskazać, proszę napisać co jest źle. Będę wiedział, co poprawić w przyszłości :grin:
431 ma wklejane mz
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
i nie jestem pewien co do 429 :)
Mz 429.
431 - posiedziałbym tam sobie przy piwku, chyba że krzesełka też wklejane :wink::grin: potrafisz świetnie operować grafiką
pzdr
431-cienie mi nie pasuja na ulicy-fotka pod slonce byla robiona prawie,dlatego bylo nieciekawe niebo.??????????
432.jpg nie pasuje mi perspektywa, szczególnie jest to widocznie przy fontannie, która sama niby jest prosta ale podstawa jest przechylona i nie w tą stronę w którą bym się spodziewał i dziwnie to wygląda :-?.
ok to teraz zdradź tajemnicę gdzie są wklejki :)
OK
Były dwie :grin:. Jedną wskazaliście bezbłędnie, to 431. Chyba przesadziłem z tym niebieskim :roll:
Dokładnie tak było. Może gdybym rozjaśnił niebo, nie było by to tak oczywiste :wink:
Natomiast cieszy mnie, że nikt nie wskazał drugiej :mrgreen:
Budynek na 430, stoi po tej samej stronie rynku co kamienice na 431- obok nich. Robione w tym samym czasie, czyli również pod słońce. To znaczy, że ta wklejka bardziej mi się udała :grin:
To jeszcze takie:
Ciekawe kamienice.
"Takie tam" schody :wink:, sporo tam tego :)
urokliwy... kościółek? przyjemnie wyszedł :cool:
Tak, to wieża Stiftskirche (kolegiata). Całej kolegiaty nie dałem rady, za mało miejsca. Potrzebny szeroki kąt.
a czym te były robione? [jak gdzieś podawałeś to sorki ale nie śledzę tem. od początku]
E-520 z kitowym 14-42 :)
W fajnych miejscach bywasz.
435 - świetna fotka.
Pozdrówka.
Jestem pod wrażeniem twojego warsztatu w temacie wklejek, a i wszystkim ta szarada sie spodobała :grin:
Noo, 436 - świetne.
Dzięki :)
Znowu się odważę pokazać "ludzików"
437 nie miałem odwagi podejść "frontalnie" :oops:
438 przerwa na papierosa. Spieszyłem się, bo papieros się kończył :wink:
439 ślubne :-P
440 i 441 miodzio (szczególnie 440)
pzdr
O ludziki!
A ja poproszę ludziki ale z okolic fotki 441.
;-)
z jakością troszkę pojechałeś... :( 700kb to troszkę mało jak na taki obrazek.
Zapisałem tą samą wersję z mniejszą kompresją, z opcją najlepsza jakość (w Gimpie). Plik ma 1600KB ale ja, prównując oba, różnicy nie widzę :roll:
Może zdjęcia na których pracowałeś są już gorszej jakości.
Poza tym gimp przy zapisywaniu ma troszke więcej przełączników, niż jeden suwaczek ;)
Odwiedziłem ruiny Burg Königstein niedaleko Frankfurtu. Są to jedne z największych ruin zamku w Niemczech. Nawet w Google Earth mają swój model 3D.
Zrobiłem kilka zdjęć:
Na 446 brakuje mi góry, ale to pewnie sam wiesz ;)
A co do ludzików to mam wrażenie, że robione są ze zbyt dalekiej perspektywy. Sama mam też z tym problem, ale nie umiem podejść bliżej, nie mam odwagi :)
A architektura miejska- cóż ja mogę powiedzieć - klasa sama w sobie :)
przez ciebie znowu bede mial zaleglosci w robocie...
nie wiedzialem o google 3d i teraz bede musial obejrzec wszystkie budynki, ktore do tej pory sfocilem ;)
dzieki :)
pzdr
No! To masz trochę tego :mrgreen:
...schodki fajne, ale zdyecydowanie bardziej wole Twoje
architektoniczne - miastowe .....:mrgreen::-P