Ale jak był większy wybór to nie zdecydowałeś się go dokonać.
Wersja do druku
PopRAWkowicze, co sądzicie aby wprowadzić taki ranking. Punkty wynikałyby z ilości jakie prace dostały w głosowaniu + 5pkt. za 1 miejsce, +3pkt. za 2 miejsce i +1pkt za 3 miejsce.
Po 10 edycjach można by przejść do opcji zerowej. To tylko dla urozmaicenia, może rozruszania zabawy:). Nagród za zajęcie pierwszego miejsca po 10 edycjach nie przewiduję niestety (chyba, że będzie sponsor:smile: ). Może to zły pomysł, jestem otwarty na ewentualne propozycje, zmiany.
Całkiem spoko pomysł , możesz jeszcze dodać kolumnę w ilu poprawkach brał udział (tak dla wiadomości ogółu) no i wydaje mi się że z góry powinieneś określić na ile prac będzie można oddać głosy w kolejnych 10 edycjach wchodzących w konkurs..
Pierwsze jest do wprowadzenia. Co do tego drugiego, na ile prac będzie można głosować w tych kolejnych edycjach (do 10-tej), to nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Przyjąłem taką zasadę, że ilość prac na które można głosować będzie zależna od ilości prac jakie wpłyną do danej edycji (już tam kiedyś wspominałem). I tak:
-od 1 do 5 prac - można głosować tylko na jedną
-od 6 do 10 prac - można będzie głosować na dwie prace
-od 11 do 15 prac - można będzie głosować na trzy prace
-od 16 do 20 prac - można będzie głosować na cztery prace
-od 21 do 25 prac - można będzie głosować na pięć prac
więcej niż 25 raczej nie przewiduję:smile:, ale będzie wtedy możliwość głosowania na 6 prac.
Ranking - tak,
głosowanie na więcej niż jedną pracę - nie
Zgadzam się z A56.
Teraz dochodzi następny powód dlaczego nie. Po raz kolejny ginie wątek z głosowaniem, tym razem ten: popRAWka 2/2017 - Głosowanie ,gdzie taka dyskusja się odbywała.
Także nie miałbym sumienia zachęcać do takiej dyskusji wiedząc, że wątek może polecieć w nieznaną "otchłań".
W związku z tym, ten mój tekst:
"Po zakończonym głosowaniu mile widziane kilka słów komentarza od autora RAW-a do prac, zwłaszcza tej zwycięskiej.
Inni oczywiście także mogą . Chodzi o wszelakie uwagi na temat obróbki (pozytywne jak i negatywne), oraz dzielenie się wiedzą."
dodawany na koniec w wątku do głosowania już raczej się nie pojawi.
Mógłbym odtwarzać wątek podobnie jak ten: popRAWka 10/2016 - Wyniki ,ale zwyczajnie mi się nie chce...
Dobrze, częściowo odtworzyłem informacje z zaginionego Głosowania w popRAWce 2/2017 tu: klik . Zamieściłem pozostałe prace oraz jest informacja ile głosów otrzymały prace.
@gulasz tak może być ?: klik (trochę inaczej rozwiązane, ale widać w ilu poprawkach brało się udział)
Będę tu nieugięty:) Zasady pozostaną jak napisałem w poście #307
Zawsze też przypominam, że nie ma obowiązku głosowania na więcej niż jedną, a tylko jest możliwość (zależna od ilości prac). Decyzję podejmuje głosujący.
Jeśli są jakieś uwagi, propozycje to chętnie się zapoznam, choć nie obiecuję, że wprowadzę:)