Dzięki koledzy, pomagam jak tylko mogę…
Wersja do druku
Dzięki koledzy, pomagam jak tylko mogę…
Manfrotto ma różne złączki, 200PL-14 jest najmniejsza, ale też najczęściej spotykana.
No i właśnie o tej 200-PL od kilku postów piszemy...
http://fotoblogia.pl/107,panasonic-lumix-gx7-test
(eh, nie wiem jaka jest wartość merytoryczna testu ale polszczyzna leży i kwiczy. Lojalnie ostrzegam.)
ja osobiście nie lubię takich artykułów.. odważnie napiszę nienawidzę!
a już testem tego nie można nazwać!
dla mnie jest to spisana tabelka specyfikacji ze strony producenta (które można poznać samemu wchodząc na stronę) obrana w dłuższe zdania.
taka beletrystyczna specyfikacja :D
mało kto ostatnio sie przykłada i chce coś odktyc i na ten temat napisać.
nawet autor sam potwierdza moją tezę w z daniu. cyt:
"Jedynie odwzorowanie szczegółów w Panasonicu GX7 jest nieco lepsze niż w nowym OM-D, natomiast wynika to raczej z lepszego obiektywu niż lepszej matrycy."
można było użyć w różnych aparatach tegoż samego obiektywu. nic dodać, nic ująć.
gdzie informacja, że stabilizacja matrycy nie działa podczas video? wg. mnie autor nawet tego nigdzie nie wyczytał, nie mówiąc o tym, że nie sprawdził :P
brak jest oczywiście więcej ważnych informacji... ale szkoda pisać na ten temat.
mi się jedna informacja rzuciła w oczy kim jestem i dla kogo pracuję / z kim współpracuję.
tylko to zapamiętałem.... przykre.
nasuwa mi się tylko pytanie. po co pisać nic nie pisząc?
... ja rozumiem, że w dzisiejszych czasach, to wszystko się robi "na kolanie" byle cyferki na koncie się powiększały.
No i mamy test optycznych:
http://www.optyczne.pl/index.php?tes...at&test_ap=239
E-M5 i E-M1 pany ;) Niestety jak się okazuje, nadal można zapomnieć o ciągnięciu cieni i długiej ekspozycji. Mała ewolucja w obrazku, za to fajny użytkowo korpus. Szczególnie jak ktoś kręci filmy (tylko jeszcze żeby stabilizacja działała ciągle). W każdym razie - raczej pobije sprzedażowo E-P5. OM-D nie zakasował jak dla mnie, a cena ze "zwykłym" kitem na razie identyczna.
Skok w obrazie do poprzedników jest ale nie taki jak u Oly'ego. Miałem chęć kupić tego GM1 plus fajny obiektywik teraz się zastanawiam, że może lepiej brać PM-2 lub PL-5. Fajne efekty wyszły na fotkach HDR z ludźmi na każdym zdjęciu można się doszukać jakiś duszków.