Nie, nie. On ma taka murowaną budkę na peronie i tam sobie siedzi. Wychodzi na czas przyjazdu pociągu, a tak to nosa chyba nie wyściubia.
Wersja do druku
Straszne widoki pokazujesz na tych fotografiach. To niezwykle przykre, że taki rozkład dotyka całkiem spore, bądź co bądź, miasto w centrum wcale niebiednego województwa. Aż się nie chce wierzyć, że tak może wyglądać główny dworzec.
A tak mnie naszło i zamierzam jeszcze trochę tego mojego miasta pokazać. Też mnie to smuci. Bardziej zawodowo niż prywatnie, ale tak czy siak jest to moje rodzinne miasto.
A mnie to dziwi - tak serio serio dziwi...
ale PKP remontuje teraz dworce na niemal całej trasie Przemyśl Wrocław
naprawdę zrobili już kawał dobrej roboty.. choć końca nadal jeszcze nie widać..
obiecują że Kraków-Rzeszów będzie się robić w 1.5h teraz to prawie 4 się jedzie koleją
może i na inne stacje przyjdzie kiedyś czas
zdjęcia dobre choć straszą
Jestem zaskoczony widokiem dworca. Byłem tam kilka razy, bardzo dawno, teraz bym tego miejsca nie poznał.
Fajnie, że to pokazujesz.
Dzięki.
Fajnie, że wpadliście. Kto wie może kiedyś coś się zmieni i dworzec wyremontują. Zobaczymy. Na razie specjalnie perspektyw nie ma, bo Bytom nie jest atrakcyjny jeśli chodzi o inwestycje i jakikolwiek rozwój. Żeby było śmieszniej we wrześniu w GW był artykuł opisujący jak PKP na dworcu w Katowicach chwali się, że przebudowuje dworce w Polsce, w tym Bytomski. Hasło przewodnie to "Robi się". Może i tak, tylko nie wiadomo co się robi i gdzie się robi.
W serwisie "Nasze Miasto" można znaleźć taki futurystyczny projekt przebudowy całego dworca.
Załącznik 104789
Wgląda ciekawie, jednak patrząc na ten obrazek i na to jak się miasto "rozwija", to przypomina mi się taka stara rycina, na której ktoś pokazał jak wyobraża sobie leżący po sąsiedzku Radzionków w XX wieku - kamienica, kolejka napowietrzna, jakiś sterowiec :D Muszę tego poszukać. Jak znajdę to wrzucę.
Zainspirowałeś mnie. Strzeliłem Zagórzany, dorobię Gorlice i pokażę upadek :(