czyli trochę się nadłubałeś...warto było...
Wersja do druku
czyli trochę się nadłubałeś...warto było...
Dzieki :)Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Fakt, dlubalem ok 3 godzin. Zabawa jednak byla przednia. Dawno juz shopowanie nie wciagnelo mnie tak mocno :)
P.S.: Zapomnialem jeszcze dodac, ze dla podkreslenia cieni i swiatel kombinowalem z trybami mieszania :)
miodzio! bardzo sie podoba !!!!!
no no z taka modelka i takie fotki... to niedlugo bedziesz specjalista w PSie ;-) pewnie milo sie uczy :mrgreen:
A żebyś wiedział :))) Aż sobie postanowiłem poświęcić trochę czasu na podobne obrobienie pozostałych zdjęć z tej sesji :)))Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
Do specjalisty od PSa jednak daleko mi jeszcze. Przy tym zdjęciu sporo eksperymentowałem, kombinowałem i sprawdzałem możliwości i efekty jakie mogę uzyskać przy zastosowaniu takich czy innych narzędzi. Ale też starałem się pracować myśląc nad tym czego chcę i wyszukując odpowiednie narzędzia do uzyskania odpowiedniego efektu. Mówiąc ogólnie, starałem się ;)
ja nie miałem okazji draganizować ładnej kobiety, raczej robię na odwrót - żuli i charakterystyczne twarze przerysowuję, nawet na koniec stosując lekką deformację.
Zwykle kopiuje na początek kanał niebieski na nową warstwę i mieszam w trybie nakładki lub ostrego światła z warstwą oryginalną. Dalej to już podobna zabawa w cieniowanie narzędziem na kilku warstwach, podkreślenie oczu, trochę wypłaszczenia światłem i cieniem i gotowe.Na koniec czarna warstwa kryjąca i odkrywam pędzlem to co chcę...
O prosze, tego numeru z kanalami nie znalem. Swoja droga, musze o kanalach poczytac, bo tak nie do konca wiem co i jak, i w jaki sposob mozna to wykorzystac.
dobry sposób na wyolbrzymienie wad - zwykle w tym kanale wyłażą wszelkie niedoskonałości, jak masz ochotę to w domu wieczorem wrzucę Ci jakiegoś przykłada z tej metody...
no no to moze jakis nowy temacik ... i mini tutorial ;-)
O, bardzo chetnie zobacze :)Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Jeronimo, to tez jest dobry pomysl :)
no to coś takiego na ten przykład - ja z moim nowym wówczas nabytkiem w ręku w wersji pt "Niedomyty" - wybaczcie ta ramkę, już z tego wyrosłem
z tym tutorialem to szukałem wersji zapisanej w warstwach i pewnie w końcu ją znajdę bo daaawno tego już nie robiłem ( w końcu teraz jest ERA na HDEERA )...
ale pomysł Jeronimo dobry - zawsze coś odmiennego od gdybania o E-Cacku