Takiego kosza jeszcze nie widziałem, jak autobus :wink:.
Wersja do druku
Balonik i kosz fajny...:-)
stawiam piwo że będą krajobrazy i panoramki z wysokości :mrgreen:
Świetne !!!
A gdzie to tak można sobie polatać w tak zacnym i licznym towarzystwie?
Czekam na reportaż "z góry" :)
Pozdrawiam.
Ciekawie się zapowiada :)
Kapadocja z ziemi i z powietrza :)
Nie tak dawno Ajan uraczył nas świetnymi zdjęciami z wyjazdu do Turcji.
Ja postaram sie pokazać krainę do której od dawna chciałem wrócić- Kapadocję. Dla mnie miejsce absolutnie magiczne, cuda natury splatają się z dziełami ludzi sprzed tysięcy lat
Nazwa "Kapadocja" oznacza "kraina pięknych koni"
<009> Już przy wejściu do muzeum na terenie Doliny Goreme wita nas fantastyczna forma niegdyś zamieszkała przez ludzi.
<013> Św Paweł wybrał dolinę Goreme ( co zdaje się znaczy "ukryte") jako miejsce rozwoju chrześcijaństwa i kształcenia kolejnych misjonarzy/apostołów. Malowidła na ścianach opowiadały zdarzenia znane z Biblii i są swoistym "pismem obrazkowym". Wydrapane twarze zawdzięczamy długoletniej obecności islamu (który zabrania przedstawiania wizerunków świętych) , ale trzeba przyznać ,że i tak przetrwały w niezłym stanie. Wnętrze jednego z wczesnochrześcijańskich kościółków. Zdjęcie z biodra, bez lampy- obecnie jest tam całkowity zakaz fotografowania. sześć lat temu można było robić zdjęcia bez lampy, ale pewnie pstrykacze małpami nie potrafili ich wyłączać..
(cdn)
Skorzystaliśmy z okazji i zdecydowaliśmy się na lot balonem nad tą piękną krainą. Z powietrza wszystko wygląda inaczej.
<018> Od początku towarzyszył nam wielki chaos. Pobudka o 4 rano, przysłany po nas kierowca, nie mówiący w żadnym języku poza ojczystym, nie mógł doliczyć do 9 osób .. i nie umiał tego przekazać.
Potem okazało się, że balon którym mamy polecieć- jest uszkodzony. czekaliśmy na wymianę i startowaliśmy jako jedni z ostatnich.
<020> bałagan turecki, ale całość ratuje solidna angielska technika
<021> ciężka praca
<024> kolejny autobus przyjmuje pasażerów.
<025> zderzenie statków powietrznych.. na ziemi.
<027> ten balon miał spore kłopoty z przeskoczeniem nad górkami
<028> pasażerowie na gapę czekają
<032> już w powietrzu.. jeszcze na uwięzi
<034> uwierzcie mi, taki słup ognia grzeje mocniej niż tureckie słońce
a widoki -nie będe ich opisywał
Fajnie polatalbym!:)
G2 i kit?
pozdrowionka