45 śliczne!
Wersja do druku
45 śliczne!
Hej, kochani, dziękuję za komentarze.
Macie jeszcze ochotę na gruszki? ;-) Jesień przyszła, a tydzień temu było jeszcze ciepło...
47.
Autumn glare sur Flickr : partage de photos !@@AMEPARAM@@http://farm4.static.flickr.com/3179/3085575272_eafacc6c7e_m.jpg@@AMEPARAM@@3085575272@ @AMEPARAM@@eafacc6c7e
Hasselblad 501CM, Sonnar 150/4, Fuji Provia 100F.
47. baaardzo fajne (ciachnął bym dół zaraz pod misą)
CZeść
no nie wiem, nie wiem szkoda że owoce nie są bardziej krystaliczne, kontrastowe.
Pzdr
Zdjęcie jest wrażeniowe, a samo wrażenie ulotne przez tę mglistość. Niestety, nie pasuje mi to zupełnie do gruszek, choć podobają mi się barwy zdjęcia.
PS. Właśnie znalazłem informację, że gruszki to w snach symbol zmysłowości. Sen, zmysłowość, ulotność, wrażeniowość... Może, może... ;)
Kadr, kolor i światło chyba nie najszczęśliwiej dobrane.
Chopaki, przecież każdy wie, jak wygląda gruszka :-) Tu nie chodzi o technicznie poprawne zdjęcie żółtej gruszki, pokrytej drobnymi, brązowymi plamkami, ale o, hm, mi w każdym razie chodziło o różowe światło :-) Nie wiedziałem, jakie wyjdzie - a miało być niebieskie, a że wyszło różowe i jest ładnie, to niech tak zostanie.
Ja nie pisałem, że chciałbym "technicznie poprawne zdjęcie żółtej gruszki, pokrytej drobnymi, brązowymi plamkami". Pisałem, że te gruszki nie pasuję mi do atmosfery zdjęcia. Może, gdyby one same były pokazane inaczej, ale w tym wypadku mi się to nie łączy. Wyobraź sobie zamiast nich np. czajnik, reszta zdjęcia taka sama. Nie działa, prawda? Dla mnie podobnie jest z tymi gruszkami.
Pzdr
Nie wiem... jest pastelowo, trochę inaczej, trochę różnych rzeczy nie widać i trzeba się domyślać, siadł kontrast, przez to jest trochę sennie-niewyraźnie, czajnik tutaj zdecydowanie nie pasuje, chyba, że jakiś mały imbryczek, z parującą herbatą.
Ja mam wrażenie lekkości i ulotności, gdy spoglądam na to zdjęcie. Niech tak zostanie.
Niech tak zostanie ;)
PS. A niech Cię, idę po kiwi.
Pzdr