mnie sie wydaje, ze w 1 fotce te liscie z prawej za ostre i kolory zywsze niz dalszy plan, przez co przyciagaja wzrok, co moze denerwowac, bo w koncu nie liscie mamy tu podziwiac, co nie? ;)
Wersja do druku
mnie sie wydaje, ze w 1 fotce te liscie z prawej za ostre i kolory zywsze niz dalszy plan, przez co przyciagaja wzrok, co moze denerwowac, bo w koncu nie liscie mamy tu podziwiac, co nie? ;)
w pierwszej fotce jest z kadrem wszystko wporzadku wg. mnie, tylko wlasnie ta lekka "mgiełka" przysłania budowle. Polara nie użyłeś?
Druga ciekawa, właśnie pod względem technicznym GO:)
Dla mnie pierwsza fotka jest ok, podoba mi się, jedynie może troszke spłaszczona jest przez zastosowanie dużego zbiliżenia. Tą krakowską mgiełkę udało mi się w PS usunać. Druga fotka ciekawa :D
a ja lubie zabawy z GO wiec podoba mi sie fotka nr2 chociaz wolabym wiecej ostrosci na pierwszym elemencie.
pozdrawiam
@qwerty moge sie zgodzic z tym obcietym budynkiem, ale idac dalej tym tropem trzeba by tak dlugo przycinac aby usunac niecaly most :)
@Rick van Dyke polara jeszcze nei mam. Foto robione w pazdziernikowy dzien okolo godziny 17, wiec taka mgielka w Krakowie to normalka.
@IT te liscie faktycznie moga troche za bardzo zwracac uwage. Moze jest to wynikiem "nieudolnie" zastosowanych filtrow i wyostrzenia. Zmniejsze fotke oryginalna bez wyostzrenia wiec Wam pokaze.
@Panie Moderator oczywiscie wszystko kwestia gustu :).
Oryginal tylko pomniejszony
Pierwsze przyjemne, pocztowkowe, choc liscie przyciagaja wzrok. Na mgielke chyba nie ma rady.
Lubie takie zabawy GO, choc zastosowalabym minimalnie inny kadr - tak aby lepiej bylo widac jak te kule poczawszy od lewej stopniowo "sie wyostrzaja" /teraz za bardzo sie nakladaja na siebie/.
Czemu nas opuszczasz? :( /chodzi o fotki oczywiscie :wink: /
@mina brak czasu na pielegnowanie hobby. Ostatnie fotki, ktore mozna bylo pokazac pochodza z pazdziernika. Od tego czasu, aparat prawie bezrobotny :(
Rozumiem :( szkoda... mam nadzieje, ze wraz z cieplymi pradami powietrza przybedzie obiektow i wolnego czasu /zreszta dla mnie tez, bo odgrzewam starocie :wink: /
@vodnik, kwestia ile przyciąc to jak wiadomo subiektywne odczucie... niestety gdyby kierowac sie kryterium jakiegokolwiek braku całosci obiektu to w koncu po reakcji łancuchowej przycięlibysmy całą fotkę ;) dlatego ja staram sie zostawiac (nie wycinac) obiekty miesczące sie na fotce w co najmniej 50%. Chyba ze fotografuję 1 obiekt który pokazany solo moze byc... nieciekawy - np kwiat wtedy resztki innych obiektow czasem widze jako urozmaicenie... ale to juz tez subiektywne kryterium ;)
A co do przerwy... to nie pozwól jej na przyzwyczajenie się do długiego istnienia ;) na pewno masz jeszcze wiele swietnych fotek :)