Dlatego np, że jest na bieżąco :)
Wersja do druku
Ćwiczyłeś to osobiście? Bo ja mam na tym polu baaardzo złe doświadczenia. Szybkość przesyłania jest żadna, o wiele mniejsza niż robienie fotek. Miałem taki pomysł żeby fotki z latawca ściągać, ale próby w domu pokazały że aparat robi dużo więcej niż da radę wysłać. Może w "studio" po jednej klateczce to ma sens.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z zasięgu tej wbudowanej w kartę antenki i prędkości działania. Duży pomieszczenie jest już wystarczającym problemem. Wiem bo widziałem to w akcji. To jest dobre rozwiązanie jak na szybko chcesz pokazać zdjęcie na tablecie, telewizorze itp. Ale na pewno nie do zrzucania dużej ilości zdjęć na komputer.
W idealnych warunkach byloby 54/8 = niecale 7 MB/s i to bez dodatkowych pakietow szyfrujacych i kontrolnych. W praktyce z 802.11g wychodzi raptem 2 MB/s, zas 820.11n, ktorego uzywam obecnie daje 4, czasem 5 MB/s. Niestety problem taki, ze teraz gesto od sieci Wi-Fi i sila rzeczy wiele routerow pracujacych na jednym kanale (jest ich tylko 12 dostepnych "dla ludu") musi sie podzielic pasmem. Wyjsciem sa routery pracujace na 5 GHz, poki co malo popularne. Ja w kazdym razie wszedzie, gdzie potrzebuje odpowiedniej szybkosci w sieci uzywam kable, gigabitowy ethernet daje odpowiednie rezultaty ;-)
Chodzi mi o zdjęcia postaci, od połowy, w pomieszczeniu (jak zachowuje się tło, rozmycie etc.)
Bardzo będę zobowiązany.
Thx.
Pytanie 2: prędkość AF-u. Wiem, że OM-D to szybka maszyna, ale pytanie co oznacza wolno. Mając X100 znam chyba dolną granicę wolności AF-u, ale wolałbym coś w miarę szybkiego...