Cieszę sie , ze wpadliście :)
Kolejne
Wersja do druku
Pięknie gra w całym kadrze rozświetlonymi kropelkami jak i delikatną strukturą dmuchawca.
Fajnie, że znowu jesteś :)
Widać, że nie próżnowałaś, piękne fotki przedstawiasz.
Pierwsza część wakacji już za mną.
Muszę nadrobić forumowe zaległości i zabrać się solidnie do pracy.
Tym razem tygodniowy rejs po Kanarach odbywał się w warunkach ośmielę sie powiedzieć spartańskich na małym,ciasnym, zawalonym i mocno zapuszczonym karterze.
Ale nie będę robić scen :wink: Pogoda dopisywała, wiatry również.
Okoliczności przyrody przyjemne. Na destynację wpływu nie miałam jako że łódka stała właśnie w porcie na Teneryfie a załoga przez 3 tygodnie przgotowywała ja na dłuższy rejs po Atlantyku. No i tak "na przyczepkę" zahaczyłyśmy się z dziewczynkami na ostatni tydzień tych przygotowań czyli pod fajrant.:grin:
Zwiedziliśmy prawie całą Teneryfę i przeuroczą Gomerę. I choć nie uważam Teneryfy za najładniejszą z wysp kanaryjskich to wiele widoków zwłaszcza w okolicy wygasłego wulkanu Teide zapierało dech w piersiach.
A Gomera ładna i klamtyczna.
Podczas rejsu z Gomery na Teneryfę mieliśmy wyjątkowe spotkanie z wielorybami- pierwsze w życiu kobiecej części załogi. Wieloryby z gatunku pilotów- pływały tam całymi stadami. Zachowywały się inaczej niż delfiny, które zawsze gonią się z łodzią, zaglądając przy tym na nas ciekawym okiem- takie spotkanie też nam się teraz udało. Wieloryby trzymały się w pewnej odległości, płynęły w swoja stronę lub utrzymywały sie na powierzchni bez ruchu. Mamusie pływały w parze z pociechami.
No, to teraz już wiemy skąd ta długa absencja na forum.
Na przyszłość skrobnij proszę krótki komunikat o tak długiej nieobecności :)
Fajnie, że znowu jesteś :)
Z niecierpliwością czekam na dalszą foto-relację. Zapowiada się mega-ciekawie. Wrzucaj koniecznie fotki i opisuj, bo fajnie się czyta :)
pzdr.
T.
Witaj Jasiu :grin: Tommy :grin:
Teraz będę tu częściej zaglądać :grin:
Wrzucam z Jutuba filmik- nie mój ale dokładnie tak wyglądają te piękne stworzenia :)
http://www.youtube.com/watch?v=LK6b-...eature=related
Na początek trzy fotki z Loro parku- to znany zoo park na Teneryfie słynący z pokazów zwierząt a zwłaszcza z pokazów orek.
Na początek popisy delfinów.
Nie jestem zwolenniczką oglądania zwierząt w niewoli ,ale ze względu na dzieci ugięłam się. :|
Prześwietne te z wodnego parku. Nie wiem jak reszta, ale ja poczułem orzeźwienie w te upalne dni. Proszę o więcej :)