Ale lufa zdobi człowieka :mrgreen:.
Wersja do druku
Powrót tego wspaniałego żaglowca w niemal bajkowej scenerii, prawie jak na zamówienie. Ślicznie to wykorzystałaś.
Reportażyk stosowny. Podoba mi się 326. Napięcie, oczekiwanie. Już, już jest blisko, za chwilę przycumuje. W tym kontekście fajne jest także 327, to z bukiecikiem.
Pzdr, TJ
Zdjęcia wyszły bardzo ładnie, mgła jeszcze dodała uroku.
Uprzejmie informuję że zdjęcie z tego wątku zostało Fotografią Miesiąca Lipca 2018 r
GRATULUJĘ :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1532244505
Żeby się wątek nie zakurzył - dzisiejszy Runmageddon w Gdyni - Orłowie.
398.
Załącznik 211943
399.
Załącznik 211942
400.
Załącznik 211941
Działo się obok mola..
Świetne sceny.
Fajne spodnie ma ten na ostatnim zdjęciu ;)
Mgła super :)
Z pozdrowieniami z Doliny Baryczy:)
401.
Załącznik 213548
402.
Załącznik 213546
403.
Załącznik 213547
Jakie gatunki można tam spotkać? Polowałaś na coś konkretnego? Podoba mi się 1 i 3 kadr.
Miłego wypoczynku. :mrgreen:
Ptaszki ekstra. :mrgreen:
Fajnie tam masz. Pozdrówka i miłego wypoczynku :)
I żeby zawsze na karcie było miejsce, i żeby baterie były pełne. Bo to da nam piękne Twoje zdjęcia :)
Wszystko jest.:)
Najlepszy czas na zdjęcia ptaków i zwierzaków tutaj to ok. miesiąca później, kiedy na stawach są odłowy karpia, zaczynają się odloty ptaków a w lasach ryczą jelenie, wtedy można zobaczyć tysiące mew, żurawi i innego ptactwa, spotkać się prawie oko w oko z jeleniem, ale nie zawsze się ma to co by się chciało, nie narzekam, ale też nie nastawiam się na jakieś wielkie fotograficzne sensacje.
Piękne i urokliwe.
404. I jeszcze trochę ptaków w locie
Załącznik 213632
ładnie słońcem doświetlone :)
Za Rabbitem, pięknie podświetlone :)
Olaa cudnie te lotne ptaszory pokazujesz
ostatnie faktycznie pieknie swiatlo zagralo
Faktycznie piękne zdjęcia,konturowe też ….:-)
Wspaniały odpoczynek z żurawiami. Wspaniały...
Bardzo wszystkim dziękuję za dobre słowo.:)
@abir, dobrze wiesz, że wystarczy tylko chcieć.:)
405. Czapelki.
Załącznik 213790
406. Jak przyjechałam, wszystkie gniazda bocianie były już puste. Dzisiaj nagle w jednym z nich zobaczyłam pięknego samotnika.
Wydaje mi się, że ma uszkodzone skrzydło.
Załącznik 213789
biedactwo z boćka
tak słyszałam że już odleciała większość
w ogóel mój kumpel z pracy ostatnio znalazł 2 jeżyki - jeden już nie żył a drugi był bardzo słabiutki - chyba wypadły z gniazda i nie ogarnęły sztuki latania
wziął go do siebie chyba na miesiąc i doprowadził do pełni sił - chodził z nim na pole i uzcył latać , karmił i dbał o to maleństwo
w zeszłym tygodniu jak już urósł i nabrał sił w końcu mógł sam odlecieć - choć długo się żegnał z nimi zataczając coraz większe kółka wokół nich - aż w końcu zniknął w powietrzu i odleciał :)
taka to miła historia z Krakowskiego podwórka :)
407. Widziałam go w tym miejscu kilka razy, zawsze albo z daleka, albo przeleciał mi koło nosa jak mała torpeda. Dzisiaj wreszcie udało się.:)
Sprawił mi dużo radości:)
Załącznik 213862
408.
Załącznik 213861
Pięknie zapozował, szkoda jedynie, że nie wybrał bardziej naturalnego miejsca, ale i tak wielkie gratki! :)
Gratuluje zimorodka. To bardzo płochliwy ptaszek i ciężko go podejść.
Piękny ten Zimorodek. Jeden tylko raz udało mi się go zobaczyć przy stawach milickich. Oczywiście nie miałem żadnych szans na jakiekolwiek ujęcie.
407 - świetnie uchwycone
408 - szkoda , że nieco głowę odchylił, ale też ciekawe
Z poprzedniej wrzutki kadr 405 mi nie podszedł.
Świetne te zimorodki.
Brawa za zimorodka :), na 407. bardzo ładnie zapozował.
Dziękuję za odwiedzenie wątku i komentarze:smile:
409. Dzisiaj kolejne ciekawe spotkanie. Czarne bociany - trochę daleko, ale starałam się nie włączać tego paskudnego konwertera cyfrowego a okazuje się, że 400 to znów za mało. Można zwariować.:wink:
Załącznik 213898
410.
Załącznik 213899
No nieźle - masz dużo szczęścia. Tylu czarnych bocianów to ja w całym swoim życiu nie widziałem....:shock:
No proszę. Ja jak zobaczę czarnego boćka z daleka to jestem przeszczęśliwy, a tu siedem na raz.
Są świetne , nie spotyka się ich często.....:grin:
To tak jak ja :) @Ola_Olga - gratuluję spotkania :)