Kurcze.... w samym toporku i helmie to chyba bedzie... akt zbrojny? ;)
fiu, fiu :D
Wersja do druku
Prosto z pieca z dzisiejszego, wczesnego ranka :grin:
Apokalipsis....taki tytul mi sie skojazyl z tym zdjeciem.
Ostatnia fota - śliczności.
Rafale, dzieki za wizyte i dobre slowo.
Saboor, tyklo za bardzo nie bierz sobie do serca tego apokalipsis, bo z tym bazooka jestes niebezpieczny :wink:
No to jeszcze jedna wizja dzisiejszego poranka.
Vulcano.
Te dwa ostatnie-fiu fiu
oj mirek dobrze prawi,fotki swietne,prawie sie tu nie udzielam ale lubie tu zagladac,taka INNOSC pokazujesz i to w jakim stylu.pzdr.
Mirek, fajnie ze fotki wyszly fiu-fiu, zwazywszy ze malo brakowalo i morze zabralyby w sina dal sprzet i mnie.
Stalam po kolana w wodzie i zabezpieczalam statyw, ale fale podmywaly z taka sila, ze czasmi kiedy podnosilam caly aparat ze statywem do gory, aby sie nie zachlapal, myslam ze nie utrzymam rownowagi.
Zastanawiam sie jak sie teraz pozbyc nadmiaru wilgoci w aparacie, poniewaz dzisiaj dostal dobra dawke slonej wody...
Judasz, milo mi ze tu zagladasz, nawet jesli sie nie udzielasz.
Dzieki za dzisiejszy wpis i ciesze sie, ze moje masakryzmy ci sie podobaja :grin:
Saboor, jesli drugie tyz pikne to jest cudnie.
Ja sie twojej bazooki nie boje, o innych sie martwilam :-P
Ostatnie bardzo ładne :grin:
Bardzo lubię takie kolory.
Na pierwszym przeszkadza mi przeostrzenie, na drugim brakuje mi szczegółów skał.
Od dłuższego czasu obserwuję ma Twoich fotkach efekty jakiejś dziwnej obróbki. Nie znając Twojego warsztatu nie umiem powiedzieć co to jest, ale "to coś" mi przeszkadza i myślę potrafiłabym poznać twoje zdjęcie spośród innych.
Może to jakiś algorytm który w obróbce powtarzasz a wpływa on na jakość kadru? Może sposób podostrzania? Może program? Może jakieś suwaczki masz na stale ustawione w swoim programie? Spróbuj obrobić fotkę w inny niż do tej pory sposób i porównaj jej efekty.
Ostatnie kadry bardzo przyjemne dla oka :grin:
Betako, dzieki za twoje szczegolwe uwagi.
Fakt, ze potrafialbys poznac moje zdjecie posrod innych zdjec chyba powinien mnie cieszyc :mrgreen:
Wiem jak latwo jest przeostrzyc zdjecia, ale akurat w tym wypadku nie wiem czy masz racje.
Wedlug mnie to dziwne, punktowe swiatlo wylaniajace sie zza chmur stworzylo taki efekt.
Natomiast na drugim, dla mnie jest ok.
To nie skaly mialy zwracac najwiekasza uwage na tym zdjeciu, dlatego specjalnie ich bardziej nie powyciagalam.
Pozdr.
Opłacało się rano wstać
Za Mirkiem, fiu-fiu te ostatnie fotki. Próbowaliśmy w Łebie coś takiego upolować ale się nie udało. Gratulacje.
Fajne ostatnie, szczególnie lubię takie jak Apokalipsis.
O której trzeba wstać by coś takiego ustrzelić?
Spróbuj zmniejszyć w fotę w PSie - rozmiar obrazu-wybierając z belki -dwusześcienna (wyostrzanie, najlepsze do redukcji) :)
Oplacalo sie, oplacalo, ale udalo mi sie zwlec w sobote tak wczesnie z wyrka dopiero za trzecim podejsciem :-P
O 6h bylam na nogach ale tak na dobre to zaczelam fotografowac dopiero przed 7h, poniewaz w Hiszpanii wschod slonca jest znacznie pozniej niz w Polsce.
Jeszcze raz dziekuje wszystkim za wizyty i wpisy.
Dzisiaj musze sie pochwalic zdjeciem za ktore dostalam wyroznienie na jednym z hiszpanskich konkursow fotograficznych, ktory corocznie organizuje biblioteka w Salamance.
Temat konkursu jest zawsze ten sam...."przyjemnosc czytania" , a nagrody niebagatelne bo od 3000€ do 250€, no i wyroznienia dyplomem tak jak w moim wypadku.
Oprocz tego zwyciezkie i wyroznione zdjecia beda podrozowaly po calej Hiszpanii z wystawa do 2012 roku oraz zostana zaprezentowane w specjalnie wydanym katalogu.
Nie bede ukrywac, ze dla mnie to wyroznienie to ogromna satysfakcja, dlatego chcialam sie nim z wami podzielic.
Pan oczywiscie rodem z Algierii, podpatrzony w jednej z tamtejszych kafejek.
"W poszukiawaniu odpowiedzi..."
sliczne zdjecie-gratuluje
Bardzo fajna fota :grin:
Gratulacje :)
Dzieki :grin:
Nooooo kurcze :) Pieknie :)
Gratulacje nie chwalilas sie :)
Pokaz dyplom ;)
Gratuluje
Gratulacje, fota piękna:grin: i zapewne masa satysfakcji :grin:.
Ostatnie bardzo dobre. Doskonała IMHO kompozycja. Nic dodać, nic ująć. Gazeta zadziałała jak blenda doświetlając twarz pana. Gratulacje.
Gratulację! Zacna fota :mrgreen: Że dostała też tylko wyróżnienie... :???:
apocalipsis zapadło mi w oko - nie dość, że super uchwycone ( miejsce i czas) to obróbka bardzo udana;
"wulkaniczność" - niewątpliwie fota przywodzi na myśl lawę/ogień, niemniej moim zdaniem, obróbka poszła zbyt daleko
no, a ostatnie zdjęcie pachnie poranną mocną kawą - dostałaś już wyróżnienie, więc nie słodzę więcej bo, się rozpłyniesz:grin:
pozdrawiam
Apokalipsis , Vulcano bardzo się podobają . Czytelnik -dobry kadr i moment - gratulacje za wyróżnienie .
Tylko nie pomysl teraz sobie,ze jak bys miala drozszy aparat to bys dostala nagrode zamiast wyroznienia.Mozna miec super puszke i gnioty i kicze artystyczne walic.
Gratulacje.
Fajne foto.
Pozdrawiam.
Masakrycznie piękne te dwa ostatnie pejzaże.
Portret uliczny - również zacny.
Co do wrzutek z transformersami, powinnaś popracować moim zdaniem nad swym image pod kątem Atomówek ;)
Portret czytającego gazetę rewelacyjny!!!!!
Gratulacje :)
Masz racje Mirek, zreszta ja w tej chwili nie mysle o sprzecie ani lepszym ani drozszym, bo wiadomo ze on sam fot nie bedzie robic.
Moj czas i pieniadze na razie inwestuje tylko w wiedze :wink:
Wszystkim bardzo dziekuje za mile slowa.
Za duzo pieszczot dla mojego ego jak na jeden raz :mrgreen:
Bufetowa sugerujesz, ze powinnam zmienic image???
Moze masz racje :wink:
Ostatnie dwie widokówki bardzo mi się podobają.
Trochę mnie nie było a tu proszę! :shock:
Morskie i "czytający" po prostu bomba. Napisano już chyba wszystko, więc tylko pogratuluję wyróżnienia i pozachwycam się :grin:
Pozwolisz, że lekko się wyłamię i skrytykuję Apokalipsis. Dla mnie to zdjęcie składa się z dwóch części, fajnego morza i pięknego nieba, ale razem nijak mi się to nie komponuje i do siebie nie pasuje. Może za dużo obróbki na niebie, sam nie wiem......
Natomiast nagrodzone zdjęcie, rewelacja. Te okręgi stołu, krzesła, filiżanki, czapeczki....miodzio! Gratulacje.
Luna, witam w moim watku i dziekuje za skrobniecie kilku slow.
Co do Apokalipsis, to sorry, ale nie rozumiem tego, ze jedno do drugiego nie pasuje...czyli morze do nieba.
Czyzbym teraz miala zalowac, ze trafilam na tak nadzwyczajne zjawisko na niebie i cudne swiatlo???
Co do obrobki nieba to zostaly podciagniete kolory i nasycenie.
No, jestem po wrażeniem. :)
Piękne landszafciki, akurat do powieszenia nad łóżkiem. I żeby koniecznie odbijały się w lustrze. :)
Czytelnik też mi się podoba, wielkie gratulacje! :)