Twoje plamy...tzn. palmy super! szczególnie nr 2
A widoczki z antarktydy to rozumiem że dopiero zajawka, bo zapowiadają się świetnie...czekam na więcej!
Wersja do druku
Twoje plamy...tzn. palmy super! szczególnie nr 2
A widoczki z antarktydy to rozumiem że dopiero zajawka, bo zapowiadają się świetnie...czekam na więcej!
:lol: Kaczy, ubawiłeś mnie :grin:
Na poważnie.Zbieranie załogi na pokład wcale nie jest takie proste. Po kilku latach pływania mamy już znajomych, których namawiamy- większość z nich nigdy nie pływała, bała się choroby morskiej itd. Zaryzykowali i od tamtej pory pływają z nami. Jak ktoś raz spróbuje to nie może przestać. :)
Kaczy , jak będziemy szukać załogi na następną wyprawę dam znać, może żonę namówisz? A w kambuzie zawsze dwie pary rąk się przydadzą:grin:
Z przyjemnością wstawię więcej, siedzę nad nimi już trzeci dzień :)
Pingwiny! Masz wiecej pingwinów? :)
Plumek, jest więcej, nawet foka jest. Jutro wstawię, obiecuję:grin:
...z ta atarktyda , to uderzylas w moja strune..eh..co zrobic, zeby tam poje..ehm..poplynac, przepraszam :)
I znów świetne zdjęcia. Swoją drogą, bardzo fajnie wygląda lód po zejściu pod wodę, już we wcześniejszej serii zwróciłem na to uwagę. Raczej nawet nie tyle lód, co kolor wody w miejscach gdzie lód odbija z pod wody światło.
A7 na konkurs.
Po upalnych klimatach tak nagle jakoś zimno zrobiło się w Twoim wątku...:-P
Szczerze mówiąc - rewelacyjne zdjęcia, kapitalny klimat i kolory, aż się zimniej robi...
Poza tym to jedne z niewielu miejsc gdzie jeszcze nie bardzo widać działania człowieka...
Jednym słowem super - czekam na kolejne...:wink:
Pozdrawiam
A9m, A10m - superanckie!
Antarktyda 2 b. ciekawa. Foty z Dominikanische Republik jak mawiają Rosjanie również, czuć ten klimat sub-kubański;-)
Wanilia, postępujęsz zgodnie z prawidłowością, że sprawca zawsze wraca na miejsce foto-zbrodni;-) Widać masz więcej śmiałości do ludzi.
Ciekawym Twojej opinii o mentalności, ludziach Kuba- Dominikana.
Kawał globusa zjechałaś, aż mam globusa :grin:
Urzekające te zdjęcia z Antarktydy.
No rewelacyjne klimaty z tej Antarktydy - i z chmurami i bez chmur jest to kraina na tyle inna od naszej rzeczywistości, że zdjęcia stamtąd można łykać w każdej ilości. A ta woda... A te górki... A te ściany lodowe... Eh, oh, ajajaj...
Choć miejsce wygląda na uczęszczane - chyba, że te wszystkie statko-jachto-łódki z to z jednej wyprawy :)
Tak czy siak, trzeba się śpieszyć w odwiedzaniu, bo jak się tam zjedzie pół forum olka, to będzie tłok :)
Jeśli chodzi o ludzi, to na Kubie wielu Kubańczyków mówiło po angielsku w przeciwieństwie do Dominikańczyków. Niestety Kubańczycy nie byli chętni do rozmowy. boją się zostać osądzeni o konszachty z turystami. Tam chyba nadal jeden towarzysz kabluje na drugiego. Ciągle żyją w strachu. Dominikańczykom chyba żyje się łatwiej. No i nie widziałam białych Dominikańczyków, a na Kubie i owszem - wielu. Tam pomieszały się wszystkie rasy.
Kuba zdecydowanie ciekawsza pod kątem widoków , zdjęć.
Ten czerwony jacht to Selma- na niej opłynęli Antarktydę.
http://www.selmaexpeditions.com/index.php
Jacht cały rok pływa po morzach i oceanach, można zdecydować się na którąś z wycieczek proponowanych przez kapitanów.
Pozdrawiam :)
Rewelacyjne zdjęcia, tylko pozazdrościć miejsc które odwiedzasz.
cyt. : 'Mąż zapytał , czy nie wstawiłabym jego zdjęć i dowiedziała się ,jak sa odbierane przez obiektywnych oglądaczy.
Spełniam jego życzenie jednocześnie mam nadzieję, że zdjęcia się spodobają.'
Z męża możesz byc dumna ! :)
Bardzo fajne zdjęcie,dobrze zrobione i przemyślane.
Może,zapisz go do klubu ? Naszego. ;)
do tej pory prym wiodły fotki z sycylii oraz Twoje kwiaty. Teraz, choć nie lubię chłodu, na pudło wskakuje również Antarktyda :-).
Zazdroszczę podróży : )
Super, super :) bardzo fajnie, że spełniasz swoje podróżnicze marzenia i przy okazji pokazujesz takie fajne zdjęcia. :)
Dziękuję za miłe komentarze , wszystkie przekazałam mojemu kapitanowi :grin:
Jest za wygodny do osobistego uczestnictwa w forum i wystarcza mu tak jak jest, ale jeśli ktoś ma pytania dot. wyprawy chętnie na nie odpowie.
Pozdrawiamy
11, 13 i 15 :) Tylko małe poprawki- 11 obciąć z prawej ten kawałek pingwina ;) a 15 troszkę rozjaśnić.
Pozostałe też fajne, pozazdrościć fotografowi, że tam był :)
Ostatnia seria dla mnie naj, naj!! pingwinki, foka (słoń morski? ) cudowne.
pzdr
To foka Weddela :)
Wspaniałe "okolice". Sam chętnie bym się wybrał.
Jestem ciekaw szczegułów dotyczacych rejsu, czy smiertelnik jest się w stanie na taki załapać, czy była to wyprawa bardziej naukowa . Żeglarstwo mam od małego we krwi, dlatego do tych zdjęć nie mogę podejść obojętnie ;) A ciekawi mnie bardzo możliwość takiej wyprawy...
Foty z Antarktydy kapitalne, to niebieskie oko na 11 fajne, podoba mi się też 12 - ładna tafla wody, może szkoda trochę nieba, ale podoba mi się ta szara tonacja na zdjęciu.
Uczta dla moich oczu. Tak sobie myślę, że skoro zdjęcia robią tak ogromne wrażenie to co dopiero być w tych wszystkich miejscach i widzieć to na własne oczy. Gdyby małżonek zdecydował się na jakąś wystawę, to proszę o informację.
Fajne, fajne, człowiek sobie chociaż tak pozwiedza :)
Poproś Kapitana o więcej...
Rumpel- mój mąż 3 lata planował tę podróż w czasie i budżecie.
Zajrzyj na stronę:
http://www.selmaexpeditions.com/index.php
:shock:
Niesamowita sprawa. Jednak trochę strach w takiej "łupinie" (zdjęcie ze strony głównej) przez oceany.
Łupina jest ze stali :)
To teraz troszkę na ciepło :)
Ciepło, pocztówkowo. :)
Nie strasz dziewczyny, w końcu to jej mąż pływa tą "łupiną" :roll:
Fotki śliczności, wynagradzają mi zaokienną szarość :)
Robisz "pocztówki" jednak Twoje postrzeganie koloru powoduje, że nieodmiennie się nimi zachwycam. Są zupełnie inne niż te z folderów biur podróży, są po prostu śliczne :)
Chciałam się wypowiedzieć odnośnie ostatnich fotek, ale po obejrzeniu zachodzik 1rm niestety z wrażenia odjęło mi mowę...:wink:
Zachwycam się tym niebem, świetne to przejście koloru od stali do złota.
heh, zachodzik 1 po prostu miodzik. Mogę spytać czy to wołane normalnie czy hdr ?
Ciepłe, przyciągające uwagę foty. Dzisiaj pierwszy raz przejrzałem Twój wątek. Aż chce się wracać. Gratuluję wrażliwości, a jeszcze bardziej umiejętności jej okazania w kadrze.
Jejku, bardzo wam dziękuję za te ciepłe słowa :)
Bo- tak minimalnie podciągnęłam cienie a'la hdr , starałam się to zrobić bardzo delikatnie.
Ludziska pies mi się szczeni!!! Pierwszy już jest na świecie. Dziś mam zarwaną nockę :grin:!!!!!!
Idę odbierać poród :grin: