Zaległości nadrobione, zdjęcia przednie, zwłaszcza te uliczne.
Wersja do druku
Zaległości nadrobione, zdjęcia przednie, zwłaszcza te uliczne.
witam,
Bodzip:
Nie do końca się zgodzę. Jest to azjatycka twarz. tyle, że nie południowo-wschodnia;) Iran czy inne Kazachstany to tez Azja, która niejedną ma twarz:wink: Z obrączką nie wiem, ona muzułmanka, nie wiem jak się oni 'noszą'. Czesto w Chinach pierscionek na 'tym' palcy nie oznacza nic, może chcą odstraszyć na dzień dobry;)Cytat:
Fajne dziewczę - taka nie azjatycka twarz ? Obrączka na prawej ręce jak w Polsce a nie na zachodzie ?
dzięki wszystkim za wizytę,
pzdr
witam,
107. kontynuujemy 'nie-chińskie' zachodnie Chiny. Wspominałem że stolica Xinjiangu-Urumqi jest mocno chińskie i trzeba się naszukać ujgurskich okolic. Niżej jedna z nich, mała boczna uliczka, gdzie jest ''egzotycznie'. Lokalny sklep z kuchennym asortymentem, dużo 'patyków' na szaszłyki, które w tej kuchni są jedna z podstawowych opcji w menu.
Załącznik 128414
pzdr
witam,
108. Plac zabaw 'made in china', wiejska edycja;)
Załącznik 128849
pzdr
U nas dzieci też lubią się bawić czym popadnie. Patyk, kamyki, wiaderko z błotem... cóż więcej trzeba?
Koloru lub kontrastu. U mnie na monitorze zdjęcie nie wygląda ciekawie - wolałbym albo kolor, albo coś więcej jeśli chodzi konwersję do CzB niż tylko odbarwienie.
Wydaje mi się, że starasz się być bardzo poprawny w balansie luminancji, niestety zdjęcie - mimo jakże ciekawego tematu - nie skupia uwagi.
Poprzednie kolorowe zdjęcia - mnie osobiście - bardziej uwodzą. Zarówno stragany, sklep czy pustynia lub łąka.
I zaglądam zawsze zobaczyć, co nowego masz do pokazania.
pozdrawiam,
witam,
wulf
No właśnie coraz częściej trzeba do szczęścia więcej, najlepiej ipod, ipad etc.:wink:Cytat:
U nas dzieci też lubią się bawić czym popadnie. Patyk, kamyki, wiaderko z błotem... cóż więcej trzeba?
Sawa
Dzięki wielkie za uwagi, zanotowane. Teraz patrze na to zdjęcie i faktycznie sam bez wpatrzenia się niewiele widzę...Cytat:
Koloru lub kontrastu. U mnie na monitorze zdjęcie nie wygląda ciekawie - wolałbym albo kolor, albo coś więcej jeśli chodzi konwersję do CzB niż tylko odbarwienie.Wydaje mi się, że starasz się być bardzo poprawny w balansie luminancji, niestety zdjęcie - mimo jakże ciekawego tematu - nie skupia uwagi.
dziś widok,
109. Okolice granicy Syczuańsko-tybetańskiej.
Załącznik 129098
pzdr
Pięknie tam :)
Lubię tu zaglądać.