Dzięki
Wersja do druku
138. Wieczorne lądowanie A340 VIRGIN ATLANTIC
Załącznik 105045
Witaj :-). Oglądam, oglądam i oglądam.... Moment trafiłeś ciekawy.
No i to chyba tyle z plusów tej fotki. AF skupił się chyba na ogrodzeniu a nie na płatowcu. Gdyby tak dostać "przepustkę" i być za siatką ...echhh
Refleksy na kadłubie psują efekt. Mam w zbiorach parę takich fotek i doskonale Cię rozumiem. Wieczorny klimat, nadlatująca maszyna, światła lotniska i samolotu. Magia która tak trudno przenieść na fotkę. Proszę potraktuj moje wywody li tylko jako próbę podążania ku lepszej fotografii.
Mam propozycję. Skoro to zdjęcie tu jest, potraktujmy je jak królika doświadczalnego. Zgoda?
Jeśli tak to poprośmy doświadczonych kolegów, by zechcieli się nad zdjęciem pochylić i spróbowali je poprawić oraz wyjawili co i jak zostało zrobione.
Niestety o przepustce można pomarzyć :). Jedyne wyjście to ustawić się tuż pod siatką i spróbować wtedy strzelić fotkę. Faktycznie są refleksy, ale tak jak piszesz, magia...
Wielkie dzięki, jestem jak najbardziej za... Gdyby ktoś miał ochotę pochylić się nad fotką to będę bardzo wdzięczny.
chętnie wrzuciłbym tutaj oryginał (do eksperymentowania) ale nie wiem czy wolno...
Wiem już że na lotnisko, gdy jadę fotografować samoloty, to zabiera się drabinę, taką rozstawną. To pomaga w ulokowaniu obiektywu ponad ogrodzeniem i jest praktyczne we Wrocławiu i Katowicach. Trudniejsza sprawa gdy zdjęcia robi się będąc w podróży, to nie ma szans na latanie z drabiną :-).
W Norymberdze przy lotnisku jest zwał ziemi górujący nad ogrodzeniem, ale teren ostro przebudowują i nie wiadomo co zastanę wiosną.
Niestety, w tym miejscu nie było nic, co ułatwiłoby zrobienie zdjęcia znad siatki. Też praktykujemy (z synem) zabieranie drabiny, niestety w tym przypadku nie było to możliwe :). To ujęcie dosłownie ze skraju autostrady, przebiegającej prawie przy siatce
Bardzo chętnie ale nie mogę go wrzucić na forum... Jakaś podpowiedź jak to zrobić?
Hmm ... to mam problem z zewnętrznym serwerem, poeksperymentuję następnym razem ...