Ja piję tylko z lodem :)Cytat:
Zamieszczone przez pafcio
Jakości zdjęć nie zamierzam sobie psuć. Wiem, jednak że podpowiecie co nie - co by się już tak nie stresować oczekiwaniem :)
Wersja do druku
Ja piję tylko z lodem :)Cytat:
Zamieszczone przez pafcio
Jakości zdjęć nie zamierzam sobie psuć. Wiem, jednak że podpowiecie co nie - co by się już tak nie stresować oczekiwaniem :)
Witam wszystkich,
Dołączyłem do grona posiadaczy Olka już prawie dwa lata temu i śledziłem Wasze forum a teraz postanowiłem także wziąć udział w nim :)
I w związku z tym mam pytanie-
Co powiecie o ZD 70-300mm do Olka E-300?
Czy mogą wynikać z tego jakieś problemy?
Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Pozdrawiam,
moreno
Żadnych problemów nie będzie, jeśli masz statyw. Albo monopod.
Jeśli nie masz, to kup. Przyda się.
Problem tylko jeden wyniknie - brak odpowiedniej pogody.
Szkiełko jest ciemne i mega długie, bez stabilizacji będzie ciężko, jeżeli warunki nie będą odpowiednie. (słoneczko, otwarta przestrzeń)
Dokladnie to jest glowny problem. A grudzien nas jak dotad zbytnio nie rozpieszcza w kwestii swiatla! Mam sloik od kilku tygodni i nie moge go na powietrzu sprawdzic. Ale w koncu predzej czy pozniej nadejdzie wiosna. :DCytat:
Zamieszczone przez grizz
zyziza: własnie możesz teraz sprawdzić :)
crop
Ciekawe jak to dzisiaj będzie z Marsem, bo jasność księzyca jest dość duża.
Gdyby nie fakt że ten obiektyw kręci mordką - można by pomyśleć o filtrze połówkowym z twardym przejściem (jest co prawda manual focus, ale ..... ) :?
Mozna wyostrzyc i wtedy pokrecic...Cytat:
Zamieszczone przez Kris_1
Wiem, ale z racji kręcenia kto zdecyduje się do tego obiektywu (58mm) kupić filtr połówkowy? Ile jest takich okazji w roku, aby to używać?
Na 67 to i owszem (np. dla 14-54).
Pozostaje tylko zakup przejściówki 67 -> 58 i .... do szuflady na bliżej nieokreślone okazje :mrgreen:
Miałam połówkę do kitów, oba się kręcą ;), oba mają fi58... ;) Da sie, da sie...