@ lessie sprawdz PM. BTW: czy oplaca sie zalatwic sobie akredytacje...?
Wersja do druku
@ lessie sprawdz PM. BTW: czy oplaca sie zalatwic sobie akredytacje...?
Piękna fotka. Gratulacje.Cytat:
Zamieszczone przez Lukaszs
czy się opłaca? jasne - nic nie kosztuje a nie ciśniesz się w tłumie tylko masz strefy dla prasy i możesz podejść do maszyn. wypełnij wniosek z ich strony i może przejdzie? Wymyśl jakieś wiarygodne dane - najczęściej tego nie sprawdzają Wpisz w zawodzie redaktor albo fotograf i czekaj na maila. ;)
Witam.
Wrzucam moje pierwsze w życiu zdjęcia lotnicze. Zabawa jest przednia.
Musze dodać ,że zdjęcia robione w tragicznej pogodzie (pełne zachmurzenie) ISO 400,E330 i obiektyw OPTOMAX 300mm na f=5.6 z mocowanie na M42.
Spoko, kolega mnie dzisiaj (na festiwalu w Bedzinie) czymś takim oświecił. Ile czekałeś? Będę sie musiał sprężyć... I zrobic smaka kolegom z Kraka :DCytat:
Zamieszczone przez lessie
Serio nic nie buliłeś?? Coś nie wierzę :razz:
nic kompletnie...
wiesz...oni inaczej do tego podchodzą niż my...pokazy też przecież są za darmo...zarobią na miejscu, na sponsorach, wystawcach itd...To tylko u nas płacisz nawet za kibel w knajpie. ;)
Dostałem odpowiedź gdzieś po tygodniu ale pisałem wniosek na początku sierpnia.
Pisz bo to jedyna szansa na bliższe odległości. Ja wczoraj boleśnie przekonałem się w Radomiu że 40-150 to można sobie zrobić fotki ptaszka ale własnego bo żeby zrobić akrobacje w powietrzu ( zwłaszcza te z efektami kondensacji pary wodnej, grille z silników itd ) to trzeba mieć minimum 500-600mm po cropie.
Wczoraj podjąłem decyzję o zakupie 70-300, jeśli mnie nie zadowoli to spróbuję Sigmy 135-400 a jeśli dalej będzie źle to z bólem zmienię stajnię na Canona lub Nikona
Jeśli ktoś ma ochotę obejrzeć trochę zdjęć z pokazów Air Show Radom 2007 to zapraszam do kliknięcia w mój podpis "moje fotografie" - zacząłem wrzucać pierwsze fotki do albumów z Radomia. Mam parę setek ale 70% jeszcze na fotobanku
Nie poddawaj się lessie. Odpuściłeś 50-200 oraz EC-14? Nie rób tego... EC-14 nie będę sprzedawał, ale 50-200 w grudniu będę sprzedawał. Jak mi obiecasz pozostanie w systemie to Ci dam na niego bonus ;-)Cytat:
Całkiem poważnie piszę...
Byłem na Air Show w Radomiu i mrzemknął mi gość z E-510 i z podpiętą sigmą 50-500, wiecie może kto tam był z forumowiczów i ma taki sprzęt, jeśli tak to niech się ujawni i pokaże foty bo jestem niesamowicie ciekawy jak daje radę E-510 właśnie z taką lufą w takich warunkach jakie zastali żelażni czyli marne światło, ciemno, dalekie i szybkie obiekty, szybkostrzelność, to były niesamowite warunki na takie testy.
Ja z moim E-500 + nowszy 40-150 nie miałęm czego tam szukać, nachodzi mnie na zmianę sprzętu niestety.
Dobrze że nie jest to wątek o makro :mrgreen:Cytat:
Jak się śmiać to się śmiać :)))
Te portki to tak dla ściemy, bo to chyba spotters był :)))