dla mnie tez 53 najlepsze. Fajna GO wyszła.
Wersja do druku
dla mnie tez 53 najlepsze. Fajna GO wyszła.
sądziłem że wieksza skala odwzorowania będzie z tym obiektywem, 53 ładna
pzdr
Przeciez to, ze skala odwzorowania na tych zdjeciach jest taka, to nie znaczy, ze to maksymalna... Maksymalna jest 1:1 (po przemnozeniu 2:1). Nie pamietem jaka byla przy robieniu tych fotek. A jak reszta fotek? Moglibyscie cos o nich powiedziec? Bylbym wdzieczny. A i zapraszam do galerii ;)Cytat:
Zamieszczone przez dziekan
chyba że tak :] sądziłem że to najbliżej jak się dało siekałeś.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
a co do fotek w 53 mucha przybrała jakaś pozę GO siadło dlatego jest ciekawe, pozstałe pokazują to samo troszkę za szeroko kadrowane wg mnie - myślę że bliżej (węziej) było by znacznie ciekawiej.
Ok, dzieki za wyjasnienie. Na weekend znow jade na dzialke, to postaram sie sieknac muche troche lepiej :) Podchodzilem tak blisko jak wydawalo mi sie interesujace (chcialem by kadry byly troche szersze niz po prostu sama mucha) i staralem sie, by mucha mi nie odleciala.
EDIT: A jutro planuje maly wypadzik na Starowke, coby jakis ludzi pofocic :)
W piatek bylo troche chodzenia po Starowce i kilka streetowych fotek udalo mi sie strzelic. W weekend bylem na dzialczce i tam troche wiecej natury pstrykalem, min. wiewiorki :) Jestem w trakcie wywolywania z RAW, wrzucam pierwsze dwie fotki. Jedna ze Starowki, jedna z dzialki. Zapraszam do komentowania :)
57. Portret?
58. Wiewiorka (robiona Sigma 55-200, prawie na dlugim koncu. Tylko leciutko podostrzylem, nie jest tak zle z ta ostroscia w tej Sigmie).
Pzdr
Całkiem fajny ten portret :). Wiesz kto przyciąga uwagę najbardziej? Dzieciak z lewej. Wygląda jakby Cię zobaczył i był deczko speszony, że mu robisz fotkę, troszkę jakby nie chciał wejść Ci w kadr ale jak już jest to się nie będzie cofał.
a tą wiewiórkę to tak skadrowałeś jakbys chciał aby oko wyszło w górnym lewym mocnym punkcie :). no jeśli mówisz, ze tylko trochę wysotrzyłeś to rzeczywiście ta sigma nie jest taka zła.
Dzieki :) On mnie chyba rzeczywiscie zauwazyl, bo ja tam stalem i sie czailem na jakiegos samotnego przechodnia, ktory by ladnie sie w kadr wpasowal :) Nie uzywalem tej Sigmy 55-200 od dawna, ale okazuje sie, ze nie jest taka zla. Tylko ta glosnosc AF... Raz nawet wiewiorke wystraszylem :/
A teraz troche kwiatkow. Machnalem kilka fotek i chcialbym sie dowiedziec, co o nich myslicie. Pierwsze robione Sigma 105 Macro, reszta Heliosem 44M-4. Pelne kadry. Na poczatek tych kilka zdjec, mam wiecej.
59. Kwiat (Sigma 105 Macro)
60. Kwiat 2, czyli Helios w akcji
61. Kwiat 3, czyli Helios w akcji
62. Kwiat 4, czyli Helios w akcji
Zapraszam do komentowania!
Pzdr
suchar fajnie rysuje ten helios, fajną głębie ostrości pokazuje, kadry mi sie podobają i ogólnie jakoś na plus te foty, ale poważnie jestem podgrzany tym heliosem. na razie nie mam kaski a chciałem kupić jakąś stałeczkę, zasadzałem sie na sigmę ze światełkiem 1.4 ale to troche dużo pieniędzy a ZD troche za słabe światło. no ten helios, no, no...