Chyba nie... Teraz Peter Kuttler kręci dla niemieckiej telewizji film o polskiej przyrodzie. Będzie też o Biebrzy. W kooperacji powstał ostatnio film o wodniczce. Mam ale jeszcze nie oglądałem.
Wersja do druku
Chyba nie... Teraz Peter Kuttler kręci dla niemieckiej telewizji film o polskiej przyrodzie. Będzie też o Biebrzy. W kooperacji powstał ostatnio film o wodniczce. Mam ale jeszcze nie oglądałem.
W zeszłą niedzielę po ponad miesięcznej przerwie wybrałem się nad Biebrzę i Narew.
Na Carskiej Drodze najciekawszy był dzięcioł białogrzbiety (nie jestem do końca pewien, ale wydawało się, że były dwa). Poza tym sójki, paszkoty, zięby, jery, gile, głosy sikor i niemiecka ekipa filmująca :wink:
Jeden byk w trzech ujęciach. No, w dwóch i pól :-)
Łosie już gubią poroże? Nie wiedziałem że tak szybko. A jak z jeleniami?:wink:
Jelenie od końca lutego do końca maja. Im starsze byki tym wcześniej. Kozły też już zaczynają gubić.
Wczorajsza wyprawa nad Biebrzę okazała się wyjątkowo udana. Klepa z młodym łoszakiem obserwowana z odległości 4m. Piotrze, czyżby słynna już Matylda?
Pojęcia nie mam. Zachowanie wskazuje na oną ale pewności nie ma nikt ( poza bajarzami). Też wczoraj ją fotografowałem. Na pewno tuż obok był drugi łoszak.
O jakiej porze najłatwiej teraz spotkać te łosie :?: Ja ostatnio byłem około godziny 16 i nie widziałem żadnego...
Rano, wieczorem...rzecz też gdzie :-)
Chodzi mi o te z ostatnich zdjęć, czyli z Bagna Ławki ;-)