też nie narzekam na niego choc mógłby byc szybszy. Ale z reguły się nie myliCytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
We wrocławiu jest piękny, stary cmentarz żydowski, jak wrócę z gór to pokażę fotki z niego.
No i pewnie te z gór :D
Wersja do druku
też nie narzekam na niego choc mógłby byc szybszy. Ale z reguły się nie myliCytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
We wrocławiu jest piękny, stary cmentarz żydowski, jak wrócę z gór to pokażę fotki z niego.
No i pewnie te z gór :D
Mam stary cmentarz zydowski kilka przystankow od swojego miejsca zamieszkania, a jeszcze sie tam nie wybralem... Chyba dlatego, ze tam roznego elementa mozna spotkac i lepiej isc w grupie :)
Ciekaw jestem Waszych opinii.
Zastrzegam, pracę należy rozpatrywać w kategorii graficznej, a nie foto. Zdjęcie posłużyło tylko jako materiał wyjściowy. Jeśli uważacie, że wygląda obrazkowo - tak miało wyglądać.
O co mi chodzi, to zebranie informacji o tym czy wygląda "obrazkowo dobrze", czy też "obrazkowo źle". Jeśli źle, co należałoby zrobić, żeby było lepiej.
mnie nie razi, przechodziłem etap "draganizowania" portretów i do dzisiaj jeszcze to robię...
ładnie zrobione Edie, to szczególnie trudne bo przy takiej obróbce trzeba być szczególnie dbałym o efekt końcowy, tu się udało...
zrobiłbym jasniej w okolicach twarzy, bo tak ramię trochę zdominowało zdjęcie a szkoda...
napisz przy okazji jak robiłeś ( jesli nie tajemnica )? zawsze to rozbudowa własnego warsztatu... a albo porównanie metod
Ładne. Ja bym tylko trochę zgasił białka oczu, jakoś dla mnie dziwnie to wygląda. Zdjęcie OK ;) .
Mnie zatkało - rewelacyjna oprawa, kolory Twoja żona wyszła jak z bajki....
Gratuluję!
Wielkie dzieki, Panowie, ciesze sie, ze jednak wysilek moj zostal doceniony ;)
A powaznie, w moim dorobku jest to najlepsza obrobka jaka zrobilem, tym bardziej istotne sa dla mnie sensowne opinie (z jak bzdurnymi sie spotkalem to glowa boli).
O tym, jak robilem napisze jutro, dzis juz troche czasu malo.
W kazdym razie, bardzo Wam dziekuje za odwiedziny.
Eddie, widać tuning, ale jest przyjemny z klasą i smakiem. Miło się patrzy :)
Masz dobry gust :)
Jak nie lubię fotek obrabianych, to ta mi się podoba.
Raz jeszcze, dziekuje bardzo. Ciesze sie, ze jednak podoba sie tak obrobione zdjecie.
Teraz o tym jak to robilem, moze komus sie przyda.
Na dzien dobry wywalilem wszystko poza wlosami, po wczesniejszym rozjasnieniu obrazu, by wydobyc z nich szczegoly. Potem to juz byla zabawa przyciemnianiem polcieni i rozjasnianiem swiatel, robilem to narzedziem, nie poziomami. Selektywnie tez obrobilem oczy desaturujac bialka (byly deczko zazolcone) i rozjasniajac. Przy czym decyzje o pozostawieniu tak jasnych bialek i nienaturalnie wygladajacych zrenic podjalem swiadomie, po prostu podobalo mi sie to. Kto powiedzial, ze wszystko musi wygladac realistycznie? ;)
Podmalowalem troche usta czerwienia. Mialem zamiar zabarwienia tez paznokci, ale nie szlo mi to najlepiej, wiec porzucilem pomysl. Tlo bylo przyciemniane, ale przyznam szczerze, ze nie pamietam w ktorym momencie. Co jeszcze... uzywalem narzedzia rozmycia w celu wygladzenia skory. No i tak to mniej wiecej wygladalo, wszystko oczywiscie na odrebnych warstwach. Ogolnie rzecz biorac byla to swietna zabawa i osobiscie bardzo jestem zadowolony z uzyskanego efektu. Ciesze sie, ze i Wam sie podoba :)