Aha, gosc pisze, ze wewnatrz jest biały + biała matowka z przodu, zewnetrze jak widac czarne. Nawet jesli wytrzyna 2 lata to mysle, ze warto by spróbowac. Niestety nie ma próbek zdjeciowych.
Wersja do druku
Aha, gosc pisze, ze wewnatrz jest biały + biała matowka z przodu, zewnetrze jak widac czarne. Nawet jesli wytrzyna 2 lata to mysle, ze warto by spróbowac. Niestety nie ma próbek zdjeciowych.
Ja z przymusu czasowego zdecydowałem się póki co na sprawdzone rozwiązanie - Lumiquest Pocket Bouncer. Jeżeli kupisz ten "ponton", to koniecznie podziel się wrażeniami :-)Cytat:
Zamieszczone przez black_bird
Ponton do kitu jest, co pisałem w innym wątku, chcialem pokazac na co stac FL50, tutaj link:
http://plfoto.com/1357625/zdjecie.html
Siedzialem kilka rzedow dalej, e1 + ZD 14-54, FL50 + mini softbox Lumiquest, nastawy: ESP, iso 200, f3,5 1/50 flesz -3,0 EV, TTL auto.
ponieważ przeszło bez echa to sprobuje tutaj wrzucic klika ujec z tej gali:
Parametry jak wyzej, sa to jpg zrzucone z ORF bez zadnych manipulacji, to co dziadek miał to dał ..;)
Fajna laska na ostatniej fotce :mrgreen:
Jaaaaaaaaa ją gdzieś widziałem ;)
Jestem od niedawna, szczęśliwym posiadaczem 36, ale widzę, że na 50 trzeba zbierać
a co fl-36 by sobie nie poradziła ? Pytam bo jestem na etapie wyboru lampy.
Obawiam sie, ze raczej nie, byla dosc spora odleglosc, chociaz gdybym sprobowal FL36 + softbox Lumiquesta i korekcje na iles tam plus to moze w tych warunkach by starczylo?Cytat:
Zamieszczone przez marecki
black_bird – Posiadasz obydwie lampy. Może dysponujesz zdjęciami wykonanymi w podobnych warunkach na tych samych ustawień z użyciem obu?
A jeśli nie, to prośba, korzystając z najbliższej okazji, (ale w warunkach bojowych, podobnie jak powyżej - scena, oświetlenie sceny z różnych stron itp.) strzel parę zdjęć z użyciem jednej drugiej lampy (oczywiście na tych samych nastawach aparatu i ustawianiu kąta lampy + ewentualne zmiękczacze)
Przecież wyniki będe takie same, o ile fl36 mocy nie braknie...Cytat:
Zamieszczone przez tomhorn
No dokladnie tak, robilem z żoną (oboje mamy e1) zdjecia w zakładzie dla niepełnosprawnych Celestyn, ja 50 ona 36, na dodatek ona miala mydelniczke ja softboxa, poza troszke innym rozproszeniem wlasciwie niewiele sie roznily w podobnych ujeciach. Zapodam moze probki za czas jakis, dzis nie wydolę ..;)Cytat:
Zamieszczone przez grizz