Odp: fotoamator2891... początki
Dużo fajniejsze od poprzedniego. Można pokombinować z BW ale i z kolorem. Tak na oko to chyba można pokombinować z nasyceniem żółci(a może i czerwieni jest tam trochę) żeby te fajne motywy na dole wyeksponować. Ewentualnie jakieś zaznaczenia i miejscowe kontrasty robić, żeby te plamy bardziej się zaznaczyły - na tym szarym tle to powinno fajnie wyglądać. BW też może być OK. Generalnie spróbuj czy nie da się tych wszystkich ciemniejszych przebarwień jakoś wypunktować bo to da Ci bogatszą fakturę a co ca tym idzie większą siłę wyrazu. No i spróbowałbym zniekształcenie perspektywy usunąć. W każdym razie to jest fota, nad którą warto posiedzieć dłużej.
Jak dla mnie 105 cool :-)
Zdecydowanie 107 - zwłaszcza to piórko mnie urzekło
107 fajne. Mniej sztuczno - smutne - techniczne, drewno to zawsze materiał. :)
Spróbuj pokombinować z cropem - albo kwadrat albo (tak na oko) 16:9, jeśli chcesz zachować całą belkę. Ale dla mnie kwadrat jest optymalny dla takich obrazków. Moim zdaniem, żeby wydobyć zalety tego materiału trzeba chyba ostro odejść od realizmu. Kompo ma potencjał graficzny więc trzeba jakoś podkreślić rysunek, wszystkie linie i krzywizny ze znaku i sygnalizatora. Granat musi być bardziej intensywny wtedy wejdzie w dialog z czerwienią. No i coś z niebem warto przybajerować.
---------- Post dodany o 10:53 ---------- Poprzedni post był o 10:51 ----------
PS. Masz duży zapas - można spróbować trochę obrócić zdjęcie, tak prosto jest trochę za bardzo solennie.