Dzięki za odwiedziny.
w drugim- raczej kombinacja czasu i przysłony. Powyżej ISO 800 iść nie chciałem, a tu 1/8 sekundy już była.
Stabilizacja Pasikonikowa w tym obiektywie niewiele pomaga.
Wersja do druku
Dzięki za odwiedziny.
w drugim- raczej kombinacja czasu i przysłony. Powyżej ISO 800 iść nie chciałem, a tu 1/8 sekundy już była.
Stabilizacja Pasikonikowa w tym obiektywie niewiele pomaga.
Widze, że zmieniłeś kierunek zainteresowań , teraz to co nad głową , jak G2 w użyciu?
Pozdrawiam AP.
Andrzeju, zdjęcia są zrobione w miejscach bardziej zatłoczonych niż Efez Ajana- stąd pokazuje to co nad głową.
Np w Galerii Map - miejscu które zrobiło na mnie największe wrażenie w Muzeach Watykańskich- z sensem wyszło tylko sklepienie.
Ale właśnie szykuję coś bardziej horyzontalnego :)
G2 bardzo mi się spodobał, żałuję, że nie miałem bardziej uniwersalnego obiektywu jak 14-150.
świetny wizjer, czujnik oka, mnóstwo przycisków na wierzchu- już go lubię.
Podczas ostatniego wyjazdu wpadł mi w oko tak banalny element jak .. drzwi.
Zwróciłem na nie uwagę i próbowałem je zmieścić w kadrze. Będę sukcesywnie zamieszczał efekty- lepsze i gorsze- tych poszukiwań.
a myślałem, że tylko ja gdy widzę odrapane drzwi, czy ciekawe okna cykam zdjęcia bez zastanowienia :). Drugie zdjęcie mi się najbardziej podoba, ale troszkę kolorki mi nie podeszły(ale ja to się tak na zdjęciach znam jak najman na boksie)
pozdrawiam !
drugie zdjęcie zdecydowanie, resztę zdjęć spróbowałbym nasycić kolorami
Drzwi motyw interesujący, ale i tak z ostatniej wrzuty najbardziej odpowiada mi drugie. :grin:
Dwojeczka ladna :-)
Mała zajawka następnej wrzutki :) Będzie się działo.