A ja wroce do cz-b zdjec klatki schodowej :)
Pierwsze trzy z seri IMHO chyba najlepsze, po prostu ciekawe. Dwa ostatnie..niby ta sama klatka (chyba) ale to juz nie to co te trzy pierwsze.
T.
Wersja do druku
A ja wroce do cz-b zdjec klatki schodowej :)
Pierwsze trzy z seri IMHO chyba najlepsze, po prostu ciekawe. Dwa ostatnie..niby ta sama klatka (chyba) ale to juz nie to co te trzy pierwsze.
T.
Zwroc uwage na twoja fote , teraz bez koloru by nie bylo mowy o przeinaczaniu , kontrastowanie oraz ostrosc , wydaje mi sie ze lepiej podkresla niewatpliwie ten portret ciekawie pokazany w oryginale.
Oryginał
http://www.occur.pl/images/0245c46c/...3230678daf.jpg
wersja b/w
http://www.occur.pl/images/0245c46c/...c1cde51a3a.jpg
:)
bernard74 swietna ta obróbka na cz-b. Faktycznie dobry skad inad portret nabiera namacalnej glebi, prawie wychodzi z ekranu :) A dodatkowo pozbywamy sie tego co rozprasza - chocby i odblysku w okularach :)
Thomasso
:)
Oj Panowie ;)
No cóz - chyba jestem przywiązana do swojej wersji. A że bykiem zodiakalnym jestem - upieram się przy swoim. B&W w wykonaniu bernarda74 też mnie nie przekonało... No przykro mi. Ale doceniam, że chcesz mi pokazać inny punkt widzenia. Może za jakiś czas przyznam Tobie i innym rację. Dzisiaj jednak - nie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Miło, że wpadłeś i zostawiłeś swoją opinię. Fakt - architektura nie jest moją mocną stroną. No, ale kto nie próbuje - ten się nie nauczy ;)
Co do rozmazanych światełek, to metoda jest prosta: statyw + długi czas + przekręcenie pierścienia zooma. Ot i cała tajemnica.
Nie porywam się na żadne cyfrowe dziwactwa, bo ja wychowana na analogu jestem i moja jedyna ingerencja w materiał wyjściowy (odbitka), to było prześwietlanie lub niedoświetlanie fragmentów fotografii. No - wcześniej można było poeksperymentować z przedłużaniem czasu wołania negatywu czy też używaniem papieru Foma lub też Foton zamiast Kodaka glossy ;)
A jak znajdujecie te dwie foty?
83/
84/
I jeszcze jedna próba makro - paskudna mucha...
85/
Gołębiaste czarno-białe mi się podoba- ot taka scenka rodzajowa z życia ptaków;)
Witam !
To zdjecie makro jest nieostre.
Moim zdaniem za mala GO i system nie utrafil tam gdzie powinien.
Poprzednie dwa zdjecia sa takie-sobie. Nie wiem ale czegos mi w nich brak.
Pozdrawiam