Cerkiewki bardzo solidnie sfotografowane, malowniczo, z konstruktywnym ustawieniem się do światła.
TJ
Wersja do druku
Cerkiewki bardzo solidnie sfotografowane, malowniczo, z konstruktywnym ustawieniem się do światła.
TJ
705. Taszczyn pszczeli :)
Załącznik 247486
W pewnym sensie... :grin: Taszczyn nazywany też wilkiem pszczelim poluje na miodne pszczoły i "taszczy" je do swojej norki w ziemi, gdzie karmić nimi będzie swoje potomstwo. Dorosły owad jest roślinożerny.
706. Przy okazji dwa kadry wyblakłego już od słońca czerwończyka żarka :)
Załącznik 247495
707.
Załącznik 247494
708. Pazik brzozowiec
Załącznik 247493
Zarówno taszczyn jak i ostatnia seria z czerwończykiem piękne. Na paziku przeszkadza mi nieostry fragment kwiatostanu nawłoci zasłaniający częściowo motyla.
Faktycznie zdjęcia bardzo ładne. Najbardziej mi się podoba pierwsze, ale osobiście odciął bym troszkę lewą stronę, aby osadzić motyla bardziej zdecydowanie w mocnym punkcie.
Zaglądam tu czasem se popatrzeć :-P Lubię ten wątek. Kadrowo, technicznie, kolorystycznie i z pomysłem. Dobre oko :)
Dziękuję :grin:
709.Zmróżka złotawa - dziękuję wyszomirze! Załącznik 247676
Podziwiam wiedzę na temat "robali" i z przyjemnością oglądam.
Po oczach widać że to nie złotka jasnotowa (Chrysolina fastuosa) a zmróżka - prawdopodobnie najpospolitsza na nizinach zmróżka złotawa (Cryptocephalus sericeus). Sama modelka wyszła ładnie, ale gwałtowne przejście między strefą ostrą a całkowicie nieostrą na listku przy czułku wygląda sztucznie. To niestety częsty problem przy stackowaniu zdjęć.