Bład, w pierwszej połowie XX wieku taki kształt miały butelki na wodę i wino z zielonkawego szkła, w latach 80-dziesiątych w Warszawie kupowałem w im podobnych wode ze żródła oligoceńskiego pod nazwą Mazowszanka
Wersja do druku
Bład, w pierwszej połowie XX wieku taki kształt miały butelki na wodę i wino z zielonkawego szkła, w latach 80-dziesiątych w Warszawie kupowałem w im podobnych wode ze żródła oligoceńskiego pod nazwą Mazowszanka
Jest lepsza.
Nie dla tego, że bez filtra, tylko dla tego, że rozjaśniłeś
Aż tak stary nie jestem :-P
Ten kształt denka butelki, kojarzy mi się dopiero z PET-ami:
Załącznik 139034
Kto wie, może Andrzej zasiał ziarno prawdy??.:grin:
A na P.S. wstawię Wam rawa z misiem Uszatkiem, którego nie ruszyłem obróbką. Cobyście nie myśleli, że bajerowałem:grin:
Jak się kto chce się pobawić, zapraszam:grin:
6. Uszatek deszczem skąpany
Andrzeju Twoja butelka nie pasuje do tej ze zdjęcia.
Co do denka się zgadzam, to karbowanie wygląda współcześniej. Pewnie masz rację. Biker myślisz, że w necie jest łatwo znaleść podobną "skansenową" butelkę na zdjęciu. Całkowita plaża, jedno malutkie i z allegro z aukcji w 1999 roku...
Znaczy, że te rzeźby są całkiem współczesne wykonane na pewno po 89 roku...
To bardzo ciekawa sprawa z tymi posągami i nie tylko z tą butelką. Sam jestem ciekawy co dźwiga na lecach "Tragarka" , kim jest i co symbolizuje "Zmęczona kobieta". A już posąg nagiej kobiety z łopatąw głębi podwórza (na środku parkingu) to całkowita zagadka. Wkrótce ją Wam pokażę.
Ach wstawili "dzielo"golego w ryj z flaszka za kaucje i mamy problem
Taka mogli mu wetknac do wersji Bikera http://upload.wikimedia.org/wikipedi...80_Montage.jpg
Andrzeju będę wkrótce w Centrum Inf. Turyst. to o te posągi zapytam, bo mnie to ciekawi.
Fajnie że tu zaglądasz Mirku, dzięki za rady w/s foty z Manufaktury.:grin:
P.S. I jeszcze jedna ciekawostka.
Zwróćcie uwagę na to co jest na murze kamienicy, za plecami "Tragarki". Tam są 3 wyraźne postacie, wykute w murze.
7. Na bis.
Załącznik 139040
:grin:
Bardzo fajna fotorelacja. Ciekawe miejsca sfotografowałeś. Bardzo fajnie się ogląda. Pozdrawiam.