Kształtne bardzo lubię, klatki piersiowe dodajmy!
Wersja do druku
Kształtne bardzo lubię, klatki piersiowe dodajmy!
Wrzucam kolejny kolażyk.
Liczę na wasze opinie.
Wiem, ze kolejny w mroczniejszym klimacie, ale wszystko zależy też od tego, co z moich zdjeć mogę wykorzystac i jaki wobec nich mam pomysł.
Mile widziane - jeśli ktoś ma rzeczowe uwagi dotyczące wykonania.
Pozdrawiam , miłego dnia.:grin:
Ostatnie miłe dla oka. Przeszkadza mi w tego typu pracach nadużywanie tych samych elementów składowych: księżyc, ptaki, samotne drzewo, samotna skała. latarnia morska tyż :)
Latarnia morska na szczycie niezwykłej skały,rzucająca snop światła w kierunku szalejącego żywiołu,jest naprawdę bardzo mocnym tematem.
Za samo podjęcie się tego tematu,masz u mnie piątkę z plusem (oj sorki - teraz w szkołach,to chyba szóstka najlepsza :)).
Dużo by tu pisać,streszczę się więc w kilku słowach: format kwadratu nie za bardzo mi tu pasuje - przyjrzyj się uważnie i na pewno zobaczysz dlaczego.
Księżyc - nie przekonuje mnie w tym ujęciu,gdyż wprowadza emocjonalną czkawkę;jeśli groza,to pełnia,rogalik do raczej sentymentalno-miłosnych nastrojów mi pasuje. :)
Uważam również,ze nie powinien znajdować się (jeśli już) w tym miejscu - zbyt konkuruje z latarnią a przez to osłabia swoje działanie jak i latarni.
Oświetlenie pierwszego planu - za mało światła na falach,myślę,że chciałbym zobaczyć tam jakiś niezły kocioł (np.Filter » Render » Clouds).
No i to byłoby na tyle ode mnie.Jak coś jeszcze mi się przypomni,to dam znać. :)
Podsumowując - bardzo piękny klimat - z małymi poprawkami,rzuci mnie na kolana. :)
Pozdrawiam wiosennie.
wydaje mi się że światło jest bardzo nie naturalne nie adekwatne do warunków pogodowych, zbyt sztuczne i brak źródła, na pewno wesz jak takie latarenki świeca trudno mi to opisać ale tu porostu widzę na sile doklejone.
Dzięki chłopcy! :grin:
Jasiu dziękuję, że dostrzegłeś zmianę tematyki :grin:
Jarku- qrczę jakoś tak bez łysego- łyso było :wink: i właśnie dlatego żeby nie dominował wkleiłam rogalik jakoś tak (po babsku) mi pasował. Nie miało być dramatycznie.
Co do fal z przodu- to świetny pomysł! Tylko najpierw muszę sie tego nauczyć. Ale opcji rendering nie sprawdzałam, przyznaję- obiecuję odrobić tę lekcję :grin:
Drozdu- elementy składowe: księżyc, ptaki, samotne drzewo, samotna skała, latarnia morska oraz kilka innych- balony, zamki, ruiny, - to wszystko są być może bardzo popularne tematy, ale też łatwo je w swoich zasobach znaleźć. No i przyznaję , ze tematy drzew i latarni morskich szczerze mnie cieszą. Na początku mojej zabawy z PS-em są naprawdę wdzięczne. Dlatego nie mogę Wam obiecać, ze zmienię diametralnie tematykę. Natomiast postaram się nie przynudzać, na ile to możliwe.
Taztaz- ze światłem miałam najwiekszy problem, bo nie mogłam odnaleźć satysfakcjonującego tutoriala na taki snop światła. Nie wydaje mi się mocno nienaturalny (ale mogę być nieobiektywna bo zbyt długo się w niego gapiłam), natomiast sposób jego wykonania wymyślilam sama i z pewnością są lepsze patenty:)
Jeśli taki macie- będę wdzieczna za podpowiedzi :grin:
Czy ta zmiana, to na dłużej? :roll:
Nie jestem miłośnikiem tego typu "prac" ale muszę przyznać, że technika opanowana na wysokim poziomie :grin:
Będę nadal zaglądał w oczekiwaniu na "normalne" zdjęcia :-P
Helmuth - z pewnoscią bedą "normalne" :grin:
Jak tylko zazieleni się w ogródku i okolicy ruszę na łowy :grin:
Na razie nie marnuję czasu tylko studiuje tutoriale. Zawsze mogą się przydać prawda? :grin: